Загинув на Одещині у битві за Зміїний: Зеленського просять надати звання Героя України пілоту гвинтокрила, - ФОТО



Пілоту гвинтокрила Михайлу Зарембі, який загинув у битві за острів Зміїний, українці просять надати звання Героя України. Відповідну петицію вже підписали більше 25 тисяч громадян.

Про це повідомляє кореспондент 048.ua 

На сайті Президента України 12 грудня 2022 року з'явилась петиціяпро присвоєння звання Героя України (посмертно) льотчику Зарембі Михайлу,який загинув у боротьбі за острів Зміїний.

Її створили льотчик-інструктор І класу Пелих Ігор, льотчик Андрійчук Євгеній та однокурсник пілота Манзюк Дмитро.

У петиції зазначено, що Михайло до березня 2014 року служив у Криму, але потім у складі 10-ї Морської авіаційної бригади вийшов із тимчасово окупованого півострова на материкову частину України і долучився до боротьби із загарбниками в зоні проведення АТО. Також він був Учасниом миротворчої місії ООН у Конго.

Фото: Армія ІнформФото: Армія Інформ


Автори петиції підкреслили, що захисник займав посаду командира вертолітного загону вертолітної ескадрильї однієї з військових частин.

"7 травня 2022 року, для виконання надскладного завдання по звільненню острова Зміїний, було вирішено відправити двох досвідчених командирів. І Михайло без вагань погодився виконувати цей політ як помічник командира вертольота МІ-14. Виконуючи це завдання вертоліт був збитий ворожою ракетою, Михайло загинув", - йдеться у зверненні.

Виданню Армія Інформ дружина Михайла розповіла, що у нього залишилось двоє синів. 

Фото: Армія Інформ

Фото: Армія Інформ




AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW