СБУ затримала організаторів псевдореферендуму на Херсонщині, які погрожували катівнями за відмову «голосувати»



Служба безпеки системно викриває зрадників і колаборантів у звільнених районах півдня та сходу України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У ході стабілізаційних заходів на деокупованій території Херсонської області затримано ще чотирьох організаторів російського псевдореферендуму з «приєднання» регіону до рф.

Ними виявились місцеві жителі, які на початку повномасштабного вторгнення добровільно пішли на співпрацю з ворогом і увійшли до лав місцевих окупаційних адміністрацій.

Там їх призначили до складу створених загарбниками «дільничних виборчих комісій», де їхнім завданням було фабрикувати результати фейкового плебісциту.

Для цього колаборанти у супроводі озброєних рашистів обходили помешкання місцевих жителів та вимагали надати персональні дані.

Потім людей змушували прийти на «виборчі дільниці» і «проголосувати» на користь кремля.

У разі відмови – застосовували психологічний тиск та погрожували насильством, а також ув’язненням до російських катівень.

Після звільнення частини регіону зловмисники намагались «загубитися» серед жителів громад і таким чином спробувати уникнути правосуддя.

Однак, їм це не вдалося. Співробітники Служби безпеки встановили місцезнаходження кожного з фігурантів і затримали їх.

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають розслідування для притягнення винних до відповідальності.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Херсонської та Вінницької областей за процесуального керівництва органів прокуратури.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW