Вирізали лісу на 2 мільйони гривень: судитимуть посадовців з Вінниччини



Спеціалізована екологічна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох співробітників підрозділів Вінницького обласного управління лісового і мисливського господарств. Їх звинувачують у спричинення збитків державі на 2 млн грн.

Досудове розслідування встановило, що інженер одного з районних лісомисливських господарств улітку 2020 року підготував та підписав лісорубний квиток для суцільної рубки деревини. Водночас йому, а також посадовцю обласного управління, який затвердив відповідні документи, було відомо, що зазначена рубка у вказаному кварталі не передбачена проєктом організації та розвитку лісового господарства, а тому є незаконною. 

В результаті знищили майже 300 дерев різних порід, що завдало державі збитків на майже 2 млн грн. На час слідства обвинувачених осіб відсторонено від займаних посад. З метою відшкодування збитків на їхнє майно накладено арешт, - інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Загрожує до 10 років

Санкцією статті (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України) передбачене покарання у виді позбавленням волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: https://vitatv.com.ua/



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW