Пасажир автобуса намагався ввезти в Україну гаджетів на мільйон гривен в якості гуманітарки



Пасажир автобусу не зміг завезти в Україну новенькі айфони на мільйон гривень під виглядом «гуманітарки».

Сьогодні, 21 лютого, у пункті пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке», що на українсько-словацькому кордоні, закарпатські митники задокументували порушення, пов’язане із недекларуванням новеньких iPhone 14 та смарт годинників «Apple Watch Ultra», яких намагалися завезти в обхід сплати митних платежів.

Так, повертаючись із Чехії додому автобусом, під час митного контролю у «червоному коридорі» пасажир вирішив, що інспекторам достатня інформація про ввезення в Україну гуманітарного вантажу у вигляді продуктів харчування вагою 50 кг.

Однак, митники ретельно перевірили особисті речі гр.України, що знаходилися в салоні авто, та виявили 16 шт нових смартфонів iPhone 14 Pro та 14 Pro max, 4 смарт годинники «Apple Watch Ultra», за попередньою загальною вартістю майже мільйон гривень. Не задекларований товар, який підлягає обов’язковому оподаткуванню, знаходився у відсіку автобуса для зберігання інструментів та був обгорнутий у чорні поліетиленові пакети.

Відтак, відносно співвітчизника складено протокол за ч.2 статтею 471 Митного кодексу України. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу у розмірі 30% вартості предметів правопорушення.

Наразі незаконні ґаджети вилучено, а Їх остаточну вартість визначить спеціаліст-експерт.

Про це інформує Закарпатська митниця



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW