Росіяни завдали удару ракетами Х-22 по заводу на Полтавщині



Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемарафону повідомив, що під час останнього обстрілу 12 ракет було випущено з 6 літаків у Курській області:

«Ракети Х-22 – зброя, яка прирівнюється до терористичної, коли її випускають по мирних густонаселених містах».

Маса бойової частини таких ракет майже 950 кг, а можлива похибка у влучанні складає 600 метрів:

«Ці ракети влучили сьогодні по наших містах. Бачимо, що відбувається у Павлограді. І вибух на нафтопереробному заводі у Кременчуці». 

Раніше повідомлялось, що під час нічної масованої атаки у повітряному просторі області фіксували рух групи ворожих безпілотників, зокрема у Полтавському районі. Працювала протиповітряна оборона. За словами, начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна, уночі вороги поцілили двома ракетами в об’єкт критичної інфраструктури у Кременчуці.

Частина крилатих ракет Х-22 досягла своїх цілей, уразивши об’єкти критичної інфраструктури. Наразі на озброєнні немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет.

Нагадаємо, минулоріч ворожі війська обстріляли Кременчуцький НПЗ 4 рази. Удари призвели до повного знищення заводу. Вперше окупанти обстріляли Кременчук у ніч на 2 квітня. 24 квітня у великодній вечір росіяни здійснили 9 ракетних ударів по інфраструктурі Кременчука. Тоді ворог знищив НПЗ та ТЕЦ.  Наступні ракетні удари по вже знищеному заводу відбулись 12 травня та 18 червня. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW