З російської неволі повернули ще 101 українця



16 лютого відбувся черговий обмін полоненими. З російської неволі звільнили 101 українця.

Про це пише Українська Правда.

“Продовжуємо повертати українців з полону. Сьогодні додому їдуть 100 наших воїнів та 1 цивільний. Серед звільнених бійців – нацгвардійці, прикордонники та військові ЗСУ. 94 з них – оборонці Маріуполя, включно з 63 воїнами з “Азовсталі”. Їх так довго чекали рідні.

Багато з героїв отримали поранення різної тяжкості.

Ми продовжуємо працювати, дякую команді та Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими. Повернемо додому всіх”, – каже голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив, що звільнений цивільний – це перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк. 

“Він не зламався, відмовився співпрацювати з ворогом і був викрадений окупантами 19 березня минулого року на блокпосту біля Благовіщенки. Після 333 днів неволі він повертається до рідних та близьких”, – уточнив штаб. 

Серед звільнених військових багато поранених. Більшість – захисники Маріуполя. Також є українські оборонці з херсонського та київського напрямків. Серед інших повернулися 63 оборонці “Азовсталі”, захисники Бучі, Херсона та Лиману. 

До Військово-морських сил належать 46 звільнених, до Державної прикордонної служби – 29, Нацгвардії – 12, ще 8-ро звільнених належать до Збройних Сил України, 5-ро – до лав Територіальної оборони. Цього разу всі звільнені в результаті обміну – рядові й сержанти.

Кожен із повернених громадян України отримає необхідну медичну допомогу, зможе пройти реабілітацію, а також відновити документи та банківські картки.

Український омбудсмен повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну вдалося повернути додому 1863 українців.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW