Дуже небезпечні китайські морепродукти з канцерогеном потрапили на прилавки в Україні: не пройшли перевірку в ЄС



На територію України потрапила партія морепродуктів у замороженому вигляді, які містять у собі речовину, яка становить смертельну небезпеку для людського організму. Ці морепродукти потрапили до нашої держави через Литву, але мають китайське походження.

Держпродспоживслужба повідомила про те, що на територію України був ввезений даний небезпечний продукт.

Як з’ясувалось, партія морепродуктів у замороженому вигляді вагою 7900 кілограмів була завезена до Литви з Китаю, про що сповістила державна продовольчо-ветеринарна служба Литовської Республіки. Тамтешня лабораторія дослідила товар і виявилось, що продукт містить небезпечну концентрацію кадмію, що дуже згубно впливає на організм та здоров’я людини.

Вантаж за результатами лабораторних досліджень, проведених при його ввезенні на територію Литовської Республіки, не відповідає законодавству Європейського Союзу щодо перевищення допустимого рівня кадмію (Cd) 2,65 ± 0,40 мг/кг, - йдеться у повідомленні української Держпродспоживслужби.

Залишається відкритим питання, з якої причини ці небезпечні морепродукти не повернулись назад до Китаю або на утилізацію. Відомо лише точно, що з Литви смертельно небезпечний продукт харчування відправився в Україну.

Державна продовольчо-ветеринарна служба Литовської Республіки повідомила, що в Україну відправлено партію заморожених сумішей морепродуктів вагою 7 900 кілограмів, у яких виявлено перевищення кадмію. Країною походження цих сумішей є Китай – фірма Zejiang Zhoufu food Co., LTD. (Xufu Road, Gaoting, Daishan, Zhoushan, Чжецзян, Китай). Експортувала морепродукти литовська фірма UAB VPA Logistics (Stariskes g. 29, Laistq k., 95366 Klaipedos r., Lithuania). Отримала вантаж українська фірма – VICIUNAIUKRAINA LTD, яка зареєстрована у Києві, - повідомляє знову ж таки наша Держпродспоживслужба.

Повідомляється, що таку заморожену продукцію продавати за жодних умов не можна. Українців закликали в разі виявлення таких продуктів на полицях крамниць не лише не купувати їх, а й негайно повідомляти про смертельну знахідку до територіальних управлінь Держпродспоживслужби. Варто зазначити точну адресу закладу, який торгує цим небезпечним товаром, і надати чеки про купівлю цього продукту (хоча, які чеки, якщо радять його не купувати, - авт.) Недобросовісні продавці цієї продукції будуть оштрафовані.

У чому полягає загроза кадмію для людського організму?

Вчені віднесли кадмій до важких металів. Цей небезпечний метал має властивість накопичуватись у тканинах живих організмів. Фахівці зазначають, що ця отрута може потрапити до організму з тютюновим димом, водою чи їжею. Головна небезпека кадмію полягає в тому, що він виявляє канцерогенні властивості. Надмірна концентрація в організмі здатна уражати кісткову та дихальну систему, а також нирки.

Читайте також: Коли в Україні почнеться потепління: синоптики запевняють, що зима поступово поступається правами весні



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW