Через що в українців можуть відібрати субсидію: в Пенсійному фонді розповіли про найчастіші порушення



Пенсійний фонд, серед завдань якого зараз є нарахування субсидій зазначив, що однією з найрозповсюдженіших причин відмови у наданні субсидії за комунальні послуги є наявність заборгованості. Навіть якщо ви маєте борг розміром 680 гривень є всі підстави, що вам відмовлять допомогти з оплатою комуналки.

У правилах затверджено, що у випадку не оплати комунальних послуг людиною протягом трьох місяців або наявності боргу розміром щонайменше 680 грн. державні органи можуть відмовити надавати такій людині субсидію.

У правилах зазначено, що мінімальна сума заборгованості, при наявності якої субсидію відберуть може складати 40 неоподатковуваних мінімумів. Станом на сьогодні ця сума складає 680 гривень. Варто згадати, що існують й інші не менш вагомі причини, через які вам можуть відмовити. Другою після заборгованості серед найпопулярніших причин є покупка на суму від 50 тисяч гривень.

Середня сума розміру субсидії складає 2,8 тисячі гривень. Разом із цим розмір остаточної суми може залежати від багатьох різних чинників. Йдеться про площу житла, кількість осіб, які там мешкають, а також загальний сімейний дохід.

Формула, за якою розраховують субсидію, спрямована на те, щоб родина не витрачала на оплату комунальних послуг більше 20% від свого загального щомісячного доходу.

У випадку, коли дохід в сім’ї є досить високим, то відсоток коштів витрачений на комуналку може бути більшим. Кожне звернення людей розглядають в індивідуальній формі, адже вище згадані чинники мають різні параметри для кожної окремої сім’ї.

Варто зауважити, що всі громадяни України, які бажають отримати субсидію на комунальні послуги в обов’язковому порядку повинні заповнити декларацію. Саме в ній вони мають вказати всіх членів родини та інформацію про доходи. У випадку приховування особою даних про доходи, то її змусять повернути надмірно надану субсидію в судовому порядку.

Саме тому варто чесно вказувати лише правдиві дані. Якщо у вас відбулись зміни в доходах чи чисельності родини, вам варто повідомити про це Пенсійний фонд, який займається розрахунком субсидій.

Читайте також: Не тільки обмін лампочок, а й газових котлів: що можуть готувати українцям найближчим часом

Де найкраще зберігати хліб вдома, щоб він був довго м'яким та ароматним



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW