Широкомасштабний наступ: чи має російське командування достатній ресурс



росія не має ресурсів, щоб розпочати широкомасштабний наступ до річниці повномасштабного вторгнення 24 лютого. Окрім цього подальша мобілізація ще більше виснажить росію. 

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк у коментарі виданню Kyiv Post, передає редакція. 

Представник воєнної розвідки України зазначив, що у той час як поширюється інформація про запланований на 24 лютого широкомасштабний наступ росії, українська військова розвідка повідомляє, що росія вже розпочала повномасштабний наступ 24 лютого минулого року, який триває й сьогодні.

Андрій Черняк заявив, що росія планує найближчими тижнями активізувати свої зусилля на сході України, зазначивши, що зараз вона «намагається знайти слабкі місця в нашій обороні. Однак, за нашою інформацією, російське командування не має достатніх ресурсів для широкомасштабних наступальних дій. Головною метою російських військ залишається досягнення хоча б якогось тактичного успіху на сході України».

Андрій Черняк також підкреслив, що в росії не вистачає високоточної зброї.

«росія стикається з браком високоточної зброї, і, незважаючи на це, вона продовжить використовувати ракетний терор проти мирного населення в Україні. росіяни вже використали понад 80 відсотків високоточних ракет. Вони намагаються відновити своє виробництво, але поки це їм не вдається», — підсумував представник воєнної розвідки України.

Якщо росія продовжить новий раунд мобілізації, вона постраждає від тих самих проблем, які виявила попередня хвиля, включаючи брак сучасного обладнання в хорошому робочому стані та достатньої кількості боєздатних офіцерів, навчання величезного напливу непідготовлених людей. 

Про це представник воєнної розвідки України Вадим Скібіцький заявив під час інтерв’ю The Wall Street Journal.

«Вони готуються до другої хвилі мобілізації, але ми вважаємо, що вони відтермінують її, тому що не подолали всіх труднощів, яких зазнали під час першої хвилі. Вони тоді не були готові до такої масштабної мобілізації, не готові й зараз», – заявив представник ГУР МО України.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW