Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ



Ще влітку окупанти заявили, що починають боротися зі стихійною торгівлею в Маріуполі. Пообіцяли приборкати ринок «Космос», який за період окупації перетворився на найбільший ринок в місті. Проте вже восени ринок не просто не приборкався – він став рости ще більше і обростати металевими контейнерами та саморобними наметами.

Ми вирішили подивитися, що там відбувається зараз, хто торгує, і чому саме на «Космосі».

Ринок «Космос» контролюється відомим в Маріуполі бандитом Петром Івановим. Його мати Тетяна Іванова є офіційною власницею ринку. 

Іванов у розшуку з 2014 року. Його підозрюють в організації «руської весни» в Маріуполі. Тому Іванов весь час переховувався в Криму і зміг повернутися у місто лише після його окупації.

Тож торгівля на ринку – це прямий бізнес Іванова. Кожен, хто зараз розкладає товар вздовж бульвару Шевченка, платить данину ринку, а фактично – Іванову.

ФОТО - 0629.com.ua

Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-1Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-2Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-3

Влітку окупаційна адміністрація Костянтина Іващенка ухвалила рішення прибрати з бульвару цей жах під назвою «стихійний ринок». Спочатку намагалися загнати всіх в «Космос» - не вийшло. Потім окупанти прибрали сміття з ринку «Юмовіла» (17 мкрн), підготували там прилавки. Проте хтось впливовий втрутився і сказав – зась, торгівля буде як і раніше, виключно на «Космосі».

Якщо влітку торговців, які продавали товари з землі, проганяли, то зараз навпаки – така торгівля заохочується.

Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-4Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-5Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-6Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-7Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-8Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-9

Як повідомляють місцеві мешканці, останнім часом сюди стали приїжджати саме росіяни. 

«Їдуть з Таганрогу, з Ростову, ставлять металеві контейнери і починають торгувати. Привозять багато риби. Кажуть, що з Міусу.  Влітку карасі були 150 руб, зараз 250 руб., 300 руб.

Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-10Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-11Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-12

Продавці переїжджати нікуди не збираються. Ціни, звичайно, високі, навіть самі приїжджі будівельники про це говорять. Так уявіть, скільки ж треба грошей, щоб сюди привезти все це і щоб їм було вигідно торгувати. Не дивно, що у нас такі ціни на продукти», - розповідають місцеві мешканці.

Люди просто змучені цим брудом, антисанітарією.

Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-13Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-14

Уявіть, що ось на цих блакитних коробках продають сир та сметану.

Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-15

А ось ці ряди зробили для себе місцеві роми і нікому не дозволяють займати їх прилавки.

Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-16

Кожен облаштовується як може. Подивіться, як вигадає сучасна шаурма в Маріуполі. Ви б погодились тут щось купувати?

Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-17

А ось сучасна шашлична.

Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-18

Такі нові реалії в Маріуполі. В місті більше немає запиту на «Суфру» та «Stone». Є лише запит ось на таке…

Окупанти, щоб хоча б трохи приборкати ситуацію, поставили для сміття ось таки металеві ковши.

Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-19

Але люди просто кидають сміття поруч і не дуже турбуються про те, щоб прибрати за собою. Як то кажуть, «Теорія розбитих вікон», тільки в зворотному напрямку – напрямку деградації.

Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-20Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-21Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-22Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-23Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-24

Біля ринку 17, як іти від АТБ, розпочався ремонт будинку по Шевченка, 262. Тепер там все перегороджено, не пройти, скидають плити з верхніх поверхів. 

Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-25Ринок «Космос» перетворився на центральний ринок Маріуполя. Хто на ньому заробляє зараз, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-26

«Ось тому ми і насолоджуємося такою красою. Бруд, сміття і продавці, які ходять в туалет під під’їзди житлових будинків. Немає сил просто так жити!» - гніваються люди.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW