Що потрібно зробити, щоб збільшити свою пенсію до виходу на заслужений відпочинок



Розмір пенсії залежить не лише обумовлений кількістю стажу, а й окладом. Це пояснюється ти, що показник зарплати входить до спеціальної формули, за допомогою якої розраховують виплати у вигляді коефіцієнта.

Перед тим, як виходити на пенсію, громадяни нашої держави мають змогу збільшити показник зарплати та збільшити розмір майбутньої пенсії. На сайті Соціальної платформи зазначено, що це можна зробити двома методами.

Отже, для підвищення пенсії потрібно:

- доплатити єдиний соціальний внесок (ЄСВ) додатково до того, що сплатив роботодавець;

- виключити "невигідні" періоди роботи з низьким офіційним окладом.

Мова йде саме про індивідуальний показник зарплати, тому що коли розраховують пенсію до уваги беруть і середній показник у країні.

Варто зауважити, що зарплату громадян України включено у формулу розрахунку пенсії у вигляді коефіцієнта. Якщо ви маєте бажання дізнатися свій коефіцієнт, вам варто взяти свою заробітню плату за кожний місяць, а потім поділити її на середню зарплату по Україні (станом на місяць розрахунку). Чим вищим у вас вийде коефіцієнт, тим краще.

Крім цього, при розрахунку можна скористатися оптимізацією заробітку. Це схема, яка дає можливість виключити до 60 місяців із розрахунку. Попри це тут теж є свої умови та особливості. Так, всі ці місяці мають йти у трудовій біографії поспіль. При цьому сумарна тривалість цих місяців не перевищувати 10% від усього стажу.

Варто зазначити, що чим більше страхового стажу має той чи інший громадянин, тим вищою буде його пенсія. З цього випливає, що є змога купити додатковий період трудового стажу, що добре вплине на розмір ваших виплат.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що станом на січень 2023 року середній розмір пенсій в нашій державі становив 4 622,60 грн. Якщо порівнювати пенсійні виплати з 2022 роком, то вони стали більшими на 15,8%. У реальному вимірі, враховуючи інфляційні процеси, середня пенсія українців скоротилася на 8,5%, а в доларовому еквіваленті — на 13,6%.

У Пенсійному фонді України (ПФУ) зазначили, що середні пенсії в січні виплачували у:

  • Києві – 6 336,99 грн;
  • Донецькій області – 5 818,65 грн;
  • Луганській області – 5 365,48 грн;
  • Дніпропетровській області -5 126,43 грн.

Найнижчою середня пенсія у мешканців Вінницької області – 4 622,59 грн.

Читайте також: Абоненти цього мобільного оператора будуть більше знати про відключення світла, ніж інші



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW