В Yasno розповіли, чи відключать світло споживачам, які ігнорують платіжки



На гарячу лінію Мінреінтеграції надходить багато звернень від громадян щодо того, що люди отримують попередження від надавачів комунальних послуг і електропостачання про відключення за несплату. Проте в Україні відключати населення за несплату комунальних послуг, зокрема світла, зараз заборонено.

Про це повідомляє сайт 056.

У період дії воєнного стану в Україні забороняється припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. Така вимога діє відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.03.2022 № 206.

У Мінреінтеграції закликали надавачів послуг не нехтувати цією вимогою та з розумінням ставитися до тих, хто наразі не може оплачувати та погашати борги за надані послуги.

Як запевнив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко, ніяких санкційних дій в умовах воєнного стану не роблять. Тобто, світло за несплату боргів відключати не будуть.

Проте він занепокоєний тим, що з початком повномасштабної війни рівень оплат за комунальні послуги в Україні знизився.

Коваленко зазначив, що багато українців помилково вважають, що якщо світло не відключають, то за нього не потрібно платити. За його словами, через таке помилкове переконання зменшився обсяг коштів, необхідних для ремонту та обслуговування пошкодженої енергетичної інфраструктури.

"Мушу вас запевнити: зараз кожна ваша сплачена гривня важлива", — звернувся гендиректор Yasno.

Він наголосив, що 20% від тарифів спрямовуються на підтримку експлуатації енергомереж. Зважаючи на це, необхідно вчасно оплачувати рахунки, попри відключення світла та пов’язані з ними незручності.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW