У Києві 6 відвідувачів відомої кав’ярні отруїлися яйцями пашот: у них виявили небезпечну кишкову інфекцію



Кількість людей, у яких виявили гостру кишкову інфекцію після відвідування кафе "Honey" на вулиці Ярославів Вал, 20, зросла до 6-ти. Попередньо, відвідувачі закладу отруїлися яйцями пашот.

Про це повідомили в Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб.

Нагадаємо, що 25 січня четверо відвідувачів кафе захворіли на гостру кишкову інфекцію. Усі захворілі дорослі.

Втім, станом на сьогодні кількість постраждалих збільшилася. Так, до ДУ «Київський міський ЦКПХ МОЗ» надійшло вже 6 екстрених повідомлень про захворювання гострим ентероколітом серед мешканців міста Києва.

Зазначається, що до складу страв, ймовірно пов'язаних з захворюванням, входили курячі яйця з неповною термічною обробкою.

4 людей госпіталізовані в одну із лікувальних закладів Києва, 2 лікуються амбулаторно. Всі вони бактеріологічно обстежені на кишкову групу інфекцій, у трьох із них виділено Salmonella enteritidis, групи D та 1 матеріал в роботі.

У Києві 6 відвідувачів відомої кав’ярні отруїлися яйцями пашот: у них виявили небезпечну кишкову інфекцію, фото-1

Під час епідрозслідування Держпродспоживслужби, було відібрано готові страви для бактеріологічного дослідження на кишкову групи інфекцій, проби питної води та змиви з об'єктів навколишнього середовища, також бактеріологічно обстежені співробітники, які перебували на зміні. Епідрозслідування продовжується.

На сторінці в інстаграмі Honey сafe повідомили, що, усі продукти, які вони використовують — сертифіковані, в тому числі яйця. Причину отруєння наразі встановлюють. Сніданки з яйцями пашот наразі не готують. Всю продукцію, яка могла стати причиною погіршення самопочуття відвідувачів, вилучили.

Ми самостійно викликали санітарно-епідеміологічну службу та перевірили всі продукти і всіх працівників. Чекаємо на офіційні результати досліджень, щоб вам повідомити. З людьми, що отруїлися і до нас звернулись, — зв’язуємось, щоб з’ясувати деталі і допомогти, та тримаємо зв’язок. Повернемося з деталями і результатами, — написали на сторінці закладу.

Вас також може зацікавити: Без олів’є та котлет: як харчуватись, обирати продукти й не купувати прострочку через блекаут

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW