У “Дії” почали приймати заявки на безкоштовний обмін старих ламп розжарювання на LED-лампи



З 30 січня стартувала Всеукраїнська програма зі зниження навантаження на енергетичну систему країни та скорочення дефіциту електроенергії для користувачів, яка передбачає, що кожен українець зможе обміняти 5 старих ламп розжарювання на 5 енергоефективних LED-лампочок.

Перші партії надійдуть до обласних центрів (крім тимчасово окупованих Донецька, Луганська, Сімферополя та Севастополя), а також у Краматорськ, Покровськ та Кривий Ріг. До кінця лютого LED-лампи мають відправити до інших населених пунктів України.

Обмін відбуватиметься двома способами — із попереднім замовленням і без нього. Якщо попередньо зареєструватися через додаток «Дія», лампи гарантовано чекатимуть на замовника у відділеннях «Укрпошти» 5 робочих днів після отримання підтвердження на телефон. Якщо прийти без реєстрації, то лампи обміняють лише за їх наявності.

Як оформити заявку через «Дію»:

авторизуватись у додатку «Дія»;

вибрати розділ «Послуги» та «Обмін лампочок»;

вказати контактний номер телефону та відділення «Укрпошти», де хочете отримати лампи;

вказати тип та кількість світлодіодних ламп, які хочете отримати.

Отримати лампи зможуть усі громадяни України від 18 років, з наявністю паспорта та РНОКПП. Обмін здійснюється лише раз, виключно на справні лампи розжарювання. Якщо не забрати замовлення протягом 5 робочих днів, воно анулюється.

Чому варто обміняти лампи?

З початком масованих обстрілів Україна відчуває нестачу електроенергії. За даними «Укренерго», до 40% енергії споживається домогосподарствами та одним із основних джерел підвищеного навантаження на електромережі є старі лампи розжарювання, які використовують у 8 разів більше електроенергії, ніж сучасні лампи.

Наприкінці 2022 року Європейська Комісія погодилася профінансувати закупівлю близько 30 мільйонів LED-ламп для України. Ще 5 млн. ламп надасть уряд Франції.

7-10% — саме так знизиться споживання електроенергії в моменти пікового навантаження на українську енергосистему при масовій заміні старих ламп на енергозберігаючі. За підрахунками, 50 млн. LED-ламп допоможуть заощадити близько 1 ГВт*год електроенергії — річний обсяг виробництва блоку атомної електростанції.

У “Дії” почали приймати заявки на безкоштовний обмін старих ламп розжарювання на LED-лампи, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW