У Новомосковську громада вирішувала питання щодо демонтажу міської недобудови поблизу Гімназії № 13



Міський голова Сергій Рєзнік провів зустріч з мешканцями мікрорайону Кулебівка у приміщенні Гімназії № 13. Питання стосувалося недобудови, яка розташована поблизу Гімназії.

Покинута багато років тому недобудова, за висновками одних з експертів, знаходиться сьогодні в аварійному стані. Скільки часу ця конструкція ще простоїть невідомо, проте надалі її добудувати та експлуатувати у якості шкільного закладу вбачається неможливим. Тим більше, на сьогодні повністю змінилися стандарти будівництва закладів освіти, тепер необхідною складовою нового освітнього закладу повинно бути наявність бомбосховища.

Відбувся діалог з громадою, були заслухані різні думки, як мешканців, так і експертів з приводу подальшої долі цієї недобудови.

Сьогодні діюча Гімназія № 13 має прекрасний колектив педагогів-професіоналів та повністю забезпечує потреби в освітніх послугах більше 350 дітей. З боку міської влади визначено необхідну допомогу, якої потребує діюча школа для покращення як матеріально-технічної бази, так і прилеглої території.

Питання щодо демонтажу недобудови найближчим часом не стоїть. Для остаточного прийняття рішення будуть продовжуватися вивчатися всі технічні моменти, а також врахована думка громади. Також при прийнятті рішення необхідно звернути увагу і на фінансові можливості бюджетів різних рівнів, зважаючи на теперішню ситуацію в країні.

В будь-якому випадку, головним пріоритетом є безпека дітей мікрорайону, оскільки були зафіксовані непоодинокі випадки травмувань, які свідчать про необхідність максимально убезпечити територію навколо недобудови.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW