В Україні стартувала програма обміну старих ламп на LED



В Україні почали обмінювати лампи розжарювання на LED-лампи.

Українці починаючи з 30 січня можуть обміняти у відділеннях Укрпошти 5 ламп розжарювання на стільки ж енергоощадних LED-ламп.

Про це оголосила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко на пресконференції.

«Ми дуже раді, що Євросоюз першим підтримав нашу ініціативу, надав нам таку можливість, і сьогодні ми розпочинаємо програму обміну старих лампочок розжарювання на LED-лампочки. Кожен українець, який досяг віку 18 років, має можливість прийти до Укрпошти або залишити заяву в «Дії» і зробити обмін старих лампочок розжарювання на нові лампочки абсолютно безкоштовно, тим самим зробивши свій внесок у те, щоб допомогти енергетикам збалансовувати дефіцит в енергетичній системі, спричинений масованими ударами росіян», - сказала Свириденко.

Вона висловила сподівання, що програма дасть поштовх до того, що українці і надалі в побуті використовуватимуть енергоощадні технології. Проєкт триватиме кілька місяців, його метою є надання українцям 50 млн ламп безкоштовно. Наразі 30 млн лампочок надав Євросоюз, ще 5 млн – уряд Франції.

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський поінформував, що тисячі відділень, де обмінюють лампи, сьогодні розпочали роботу в обласних центрах, зокрема у Краматорську.

«Далі в середині місяця будуть великі міста, а до кінця місяця плануємо, щоб у селах теж мали можливість замінити свої лампочки і допомогти країні боротися на енергетичному фронті», - сказав Смілянський.

Як зазначив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, в «Дії» послуга вже доступна, і користувачі можуть оновлювати додаток для подання заявки, яка діятиме 5 днів.

Для участі в програмі залиште заяву в застосунку Дія:

  • авторизуйтесь в застосунку;
  • оберіть Послуги – Обмін лампочок;
  • вкажіть контактний номер телефону та відділення Укрпошти, у якому бажаєте отримати лампи;
  • зазначте тип та кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати.


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW