Масована ракетна атака: росія обстріляла 11 областей України, загинуло 11 людей



26 січня, вночі та зранку ворог знову завдав удару ракетами та дронами по енергетичній та цивільній інфраструктурі України. Це вже 13 ракетний удар та 15 атака дронів по енергосистемі України. За даними ДСНС, росія обстріляла 11 областей України, загинуло 11 людей.

Про це повідомляє редакція.

Через російські удари дронами та ракетами 26 січня загинули 11 людей, ще 11 — отримали поранення, повідомив речник ДСНС Олександр Хорунжий в ефірі телемарафону. Влучання зафіксували в 11 областях.

26 січня 2023 року противник завдав масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури України.

Цього разу окупанти застосували високоточні ракети повітряного та морського базування:

- Х-47 “Кинджал” – із двох літаків МіГ-31К;

- крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 – із шести стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з акваторії Каспійського моря;

- крилаті ракети морського базування “Калібр” – із кораблів та підводних човнів з акваторії Чорного моря;

- керовані авіаційні ракети Х-59 – із літаків Су-35. 

Загалом противник здійснив 55 пусків ракет різного базування (до 2 Х-47 “Кинджал”, до 40 КР “Х-101/Х-555”, до 9 КР “Калібр”, 4 КАР Х-59).

Силами та засобами Повітряних Сил ЗС України у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони знищено 47 крилатих та керованих авіаційних ракет. Крім того, три із чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.   

До протиповітряного бою залучено підрозділи зенітних ракетних військ, винищувальної авіації, мобільні вогневі групи Повітряних Сил, у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони України.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW