Угорські медіа почали дезінформаційну кампанію з дискредитації українських військових, — ЦПД



Колаж: Суспільне

Угорські медіа почали дезінформаційну кампанію з дискредитації українських військових.

Як пише Суспільне, про це повідомили на сторінці Центру протидії дезінформації у ФБ.

У Центрі протидії дезінформації вказали кілька фрагментів з інформацій, опублікованих в угорських виданнях. До прикладу, Metropol поширило інформацію, що “Сотні тіл українських військових зберігаються в рефрижераторах усього в декількох сотнях метрів від кордону з Угорщиною”.

За даними Центру протидії дезінформації, угорське видання Pesti Srácok написало, що українська влада здійснює масову мобілізацію етнічних угорців на Закарпатті, щоб заповнити значні втрати на полі бою”. Там вийшла публікація із заголовком: “Якщо так піде й надалі, то угорців справді не залишиться на Закарпатті”, – звіт Анжели Фюшші з місця подій про жорстокий примусовий призов на військову службу і утиски”.

Угорське видання magyarnemzet опублікувало новину “Закарпатська бригада може мати величезні втрати”, в якій, вказують, що “128-ма окрема гірничо-штурмова бригада ЗСУ з Мукачево майже повністю укомплектована етнічними угорцями… Після “м’ясорубки” в Соледарі кількість загиблих у 128 ОГШБр дуже велика, стверджують угорці … [вони] дивуються, чому саме 128 ОГШБр кидають у місця кровопролитних битв”.

Жодне з цих повідомлень не відповідає дійсності. Всі меседжі, поширені угорськими медіа, широко тиражуються у ЗМІ РФ та спрямовані винятково на розпалювання міжетнічної ворожнечі між українцями та угорцями на Закарпатті, — повідомляють у Центрі протидії дезінформації.

Не всі угорські ЗМІ спекулюють на питанні міжетнічної ворожнечі

Угорське видання Rtl.hu опублікувало новину, в якій написали: “Людям соромно за те, як Угорщина ставиться до України, вони дають сотні тисяч, щоб змити з нас цей образ — мирні жителі скинулися десятками мільйонів угорським солдатам в Україні”.

У інформації пишуть, що “Багато людей в Угорщині не розуміють або не хочуть сприймати, що закарпатські угорці стали воїнами і зі зброєю в руках захищають свою Батьківщину – Україну. Країна, яка часто ставилася до них як до пасинка. Серед них професор університету Шандор Федір, який багато писав про фронт, наприклад, як проводить урок з окопів. Його приклад надихнув угорських цивільних почати збирати, а не критикувати їх у коментарях чи бути спантеличеними. Уже зібрано десятки мільйонів форинтів, щоб купити те, що найбільше потрібно Федору та його побратимам”.

Що кажуть представники угорської спільноти на Закарпатті

“Угорська національна спільнота Закарпаття отримує максимальну підтримку, всебічну допомогу та розуміння від держави й органів виконавчої влади на місцях” – з такою заявою 26 січня вийшли в Закарпатській ОВА під час зібрання представники угорської громади в нашому регіоні.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW