У Житомирі презентували мобільну пересувну котельню — теплогенератор, що може працювати з використанням багатьох видів твердого палива



Попри війну, бізнес Житомирщини не лише продовжує працювати, а й у тісній співпраці з державними банками створює нові розробки, що можуть стати порятунком для сотень людей у надзвичайних умовах.

На цьому наголосив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко:

«Нещодавно на заводі котельного обладнання KRIGER презентували мобільну пересувну котельню – теплогенератор, що може працювати з використанням багатьох видів твердого палива: дрова, тріска, пелети деревини й соняшника та інше. Головною перевагою такої котельні, є її повна автономність та незалежність від центральних комунікацій».

Потужність обладнання – від 300 кіловатів до 1 мегават – дозволяють при виникненні надзвичайної ситуації за лічені години поновити подачу тепла у соціальних закладах, господарських приміщеннях чи житлових будинках.

Один блок може опалювати до двох багатоповерхівок. В якості транспортної та захисної бази теплової установки використовується контейнер, що може переміщатися та розвантажувати без будь-яких обмежень, не потребує будівельних робіт та забезпечена усім необхідним обладнанням для приєднання до мережі. Всі технологічні процеси в транспортабельної котельні повністю автоматизовані та передбачено роботу в режимі дистанційного керування. Для обслуговування такої станції раз на добу потрібен лише один працівник.

Обладнання, розроблене житомирськими винахідниками, може стати порятунком для жителів територій, які через російські ракетні удари, можуть залишитись без опалення посеред зими. Також мобільний теплогенератор може стати гарною альтернативною газовому опаленню для господарських приміщень, шкіл, лікарень.

«Приємно, що така корисна розробка стала можливою зокрема й завдяки співпраці бізнесу з державним «Укргазбанком». Саме кредитні кошти, залучені за пільговою державною програмою, дозволили втілити розробку у життя та запустити її у виробництво», - резюмував Віталій Бунечко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW