Готель "Власта" у Львові не буде частиною центру реабілітації: його викупив екс-радник голови "Нафтогазу"



Під час торгів ціна готелю зросла у 16 разів.

23 січня Фонд держмайна продав готель "Власта" у Львові. Під час торгів його ціна зросла у 16 разів, а в аукціоні участь брали 23 учасників. Купила львівський готель фірма екс-радника "Нафтогазу" Олега Діденка.

Про це повідомили журналісти видання zaxid.net.

Аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства Міноборони "Готель "Власта", що на вул. Клепарівській, 30, відбувся через електронну систему Prozorro.Продажі. Стартова ціна продажу - становила майже 7 млн грн.

За 115 млн гривень готель придбала київська компанія "Магнус Трейдінг Україна", вона встановила найвищу ціну. На другому місці була львівська компанія "Компанія Будресурс", яка встановила ціну - 105 млн грн.

За даними YouControl, ТзОВ «Магнус Трейдінг Україна» зареєстроване 3,5 року тому у Києві. Основний вид діяльності – посередництво у торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами, текстильною сировиною та напівфабрикатами. Одноосібним власником компанії є киянин, екс-радник голови «Нафтогазу» Олег Діденко. «Магнус Трейдінг Україна» стане офційним власником готелю після укладання договору з ФДМУ та оплати коштів.

Згідно з умовами аукціону, новий власник повинен погасити борг готелю "Власта", який становить 8 мільййонів гривень. Протягом 6 місяців працівники готелю повинні залишатися на посадах. 

У Фонді держмайна наголосили, що гроші за продаж готелю підуть на фінансування підрозділів сил оборони. «Наприклад, на гроші за «Власту» можна придбати понад 300 пікапів для захисників України», – повідомили у ФДМУ.

Готель "Власта" у Львові раніше належав Міноборони. Це 12-поверхова будівля, яка має понад 8 тисяч кв. м площі. Комплекс розташований усього за 1,7 кілометрів від центру Львова. У ФДМУ розповіли, що 3 останні роки готель був збитковим, лише за січень-вересень 2022 року збитки готелю складали -  421 тис. грн.

Готель "Власта" у Львові, Фото - з відкритого доступу

Готель "Власта" у Львові, Фото - з відкритого доступу

Серед учасників аукціону було і Перше медичне об’єднання Львова. Вони погодилися виплатити всі борги та закликали інших учасників відмовитися від його купівлі. Будівлю планували використати для проживання пацієнтів, які потребують довготривалого лікування. Львівське ТМО таки взяло участь в аукціоні із пропозицією 57 млн грн, що виявилася вдвічі нижчою від пропозиції переможця.

Що відомо про нового власника готелю "Власта"

Екс-радник "Нафтогаз" Олег Діденко

49-річний Олег Діденко працював директором ДК «Газ України» (входить у структуру «Нафтогазу»), а також був директором з проблемної заборгованості, газорозподільних систем та роздрібного газопостачання НАК «Нафтогаз України» у 2014-2020рр. Після цього працював радником голови «Нафтогазу».

Його звільнили з НАК «Нафтогаз України» у червні минулого року після скандалу з купівлею автомобіля Bentley Bentayga 2022 року випуску за півмільйона доларів. Олег Діденко купив Bentley у розпал війни, скриставшись безкоштовним розмитненням. При цьому він пояснив, що купив автомобіль на прохання друга.

Читайте також: Новий навчальний семестр у школах Львова: 7 нововведень, які хочуть запровадити



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW