Влада Миколаєва планує витратити 7 мільйонів гривень на догляд за Соборною площею



Миколаївська міська рада планує укласти договір на обслуговування Соборної площі. Вартість робіт на 2023 рік складе 7 мільйонів гривень.

Про це свідчать дані опубліковані на сайті Prozorro.

Департамент ЖКГ оголосив проведення тендеру 10 січня, а вже 23 січня була оприлюднена інформація про намір укласти договір на суму 7 мільйонів 18 тисяч 620 гривень з єдиним учасником торгів - компанією ТОВ "Інтерсвітсервіс".

Згідно технічного завдання, підрядник має протягом 2023 року очищувати площу від випадкового сміття при сильній засміченості з супутніми роботами, чистити доріжки та сходи від снігу та льоду, утримувати фонтан та водопровід.

Наприкінці 2022 року, Департамент ЖКГ оголосив подібний тендер, де ця ж фірма зробила пропозицію обслуговувати Соборну площу за 4 мільйони гривень, але торги так й не відбулись.

Нагадаємо, 18 січня Національне антикорупційне бюро України завершило офіційне розслідування про заволодіння бюджетними коштами під час виконання робіт з реконструкції Соборної площі у Миколаєві.

Соборна площа досі залишається у статусі будівельного об'єкта, який не прийнято в експлуатацію. У серпні 2020 року було оголошено результати повторного тендеру на реконструкцію площі. Місто виділило на ці роботи додатково понад 10 мільйонів гривень. Реконструкція площі у 2019 році коштувала миколаївським платникам податків у 88 мільйонів гривень.

10 серпня 2021 року співробітниками НАБУ були затримані віце-мер Миколаєва Сергій Коренєв та заступник директора департаменту ЖКГ Олександр Брижатий. НАБУ запідозрило їх у можливому привласненні коштів під час реконструкції Соборної площі. Також повідомлялося про затримання директорів двох підрядних фірм.

13 серпня за директора ДЖКГ Сергія Коренєва та його заступника Олександра Брижатого внесли заставу, а трохи згодом звільнили з-під варти.

Миколаївський окружний адміністративний суд зобов'язав міський департамент ЖКГ виплатити 1,8 мільйона гривень штрафу ДАБК за використання не введеної в експлуатацію Соборної площі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW