В Дніпрі зафіксували температурний рекорд: з чим він пов'язаний



Дніпровські метеорологи зафіксували новий температурний рекорд. Цьогорічні показники перекрили позначку в 12° тепла. Це пов’язано з надходженням повітряна маса через Балкани та з Туреччини.

Про це повідомив головний синоптик Дніпропетровської області Василь Гринчак у Facebook.

Він розповів, що цьогорічна зима в області відзначилася особливо теплою погодою. Температурні показники перевершили минулорічні спостереження.

"А за вікном майже весна і Боже мій, як несподівано вона…. Це в “Океана Ельзи” несподівано, а в нас по прогнозу, але поки це ще не весна… Хоча середньодобові температури повітря останніх декількох днів відповідають кінцю березня – початку квітня", – написав Гринчак.

За його словами, рекордні показники температури повітря близько 12° тепла в Дніпрі спостерігалися 68 років тому. 19 січня 1955 року температура повітря в місті становила 11,2° тепла.

"Цьогорічні показники перекрили рекорд з позначкою в 12°. Загалом рекорд найбільш високої температури, зафіксованої в Дніпрі за всі роки в січні, поки не перевищено. Найтеплішою температурою цього місяця була 12,5° тепла.

На заході області було тепліше: в Кривому Розі сьогодні максимальна температура повітря становила +16.0°, що на 1° вище абсолютного максимуму січня, який був в 1971 році. Теж 16° з позначкою “плюс” зафіксовано на метеостанції Комісарівка", - розповів Гринчак.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW