Виплати за зруйноване житло і новий трансформатор. Хороші новини тижня



Ми зібрали декілька хороших новин цього тижня.

Які новини у Слов’янську принесли нам цього тижня трохи хорошого та приємного.

Новий трансформатор на Слов’янський курорт

У Слов'янськ привезли новий трансформатор для жителів мікрорайону Словкурорт. Весь цей час вони жили без світла та електроенергії

Роботи триватимуть близько тижня. Напевно, можна очікувати, що вже наступного тижня мешканці Слов’янського курорту зможуть користуватися електроенергією.

Нові кабелі до очисних споруд

Комунальне підприємство Словміськводоканал прокладає кабелі до очисних споруд.

Про це повідомив голова Слов’янської військової адміністрації Вадим Лях.

Планують замінити 3 кілометри основного та резервного кабелю. Це забезпечить стабільне функціонування об’єкта критичної інфраструктури.

"Обидва кабелі - основний і резервний - неодноразово були пошкоджені внаслідок бойових дій, починаючи ще з 2014 року. Тепер настав час замінити їх новими, - розповів він. - Це стало можливим завдяки допомозі Міжнародного комітету Червоного Хреста, який надав нашій громаді 4 км силового кабелю. Велике їм за це вдячність та низький уклін!"

Мешканцям виплачують доплату за зруйноване житло

У Слов’янську працює декілька програм допомоги місцевому населенню, зокрема - виплати за пошкоджене житло.  

Про це в інтерв’ю телеканалу Freedom розказав голова Слов’янської військової адміністрації Вадим Лях. 

У Слов’янську з місцевого бюджету виділили фінансування на одноразову допомогу від 10 до 30 тисяч гривень власникам пошкодженого приватного житла. Міська влада підкреслює, що це не компенсація, а виплата допомоги.

Вже виплачено 7 мільйонів гривень з 15 мільйонів виділених коштів, процес триває. За словами Вадима Ляха, у місті близько 700 приватних будинків отримали пошкодження різної ступені. Їх обстеження продовжується. 

Також для ремонту пошкоджених багатоквартирних будинків були виділені кошти з місцевого бюджету. Близько 13,5 тисяч вікон було закрито (плівкою або ОSB), привели 30 дахів до ладу. Процес продовжується і зараз, цього року планують відремонтувати ще 30 дахів. Всього у Слов’янську пошкоджено 112 багатоквартирних будинків. 

За словами Вадима Ляха, мешканці також отримують будівельні матеріали, як від міжнародних організацій, так і міської та обласної влади. 

У Слов'янських пунктах незламності з'явилися газові обігрівачі

Благодійний фонд «Сплаченість врятувати світ!» передав у Слов'янськ вісімнадцять одиниць обладнання, яке розподілили у дев’ять пунктів незламності – по два у кожний. 

За інформацією на сторінці Слов'янської міської військової адміністрації, такі пристрої працюють в автономному режимі.

"Джерелом тепла в них є інфрачервоне випромінювання. Завдяки мобільності, їх можна переносити з місця на місце та використовувати в різних приміщеннях", - йдеться у повідомленні.

Читайте також:

  • Які послуги надає ЦНАП у Слов’янську
  • БФ Слов’янська мрія запрошує дітей на онлайн майстер-класи з малювання
  • Укрзалізниця призначила додатковий евакуаційний потяг з Покровська

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW