Виїхати з Херсона до Житомира вдалося лише з третього разу: історія підприємців-переселенців



Любов Євгенівна і Борис Павлович приїхали до Житомира з Херсона.

Разом з ними переїхав і хвостатий помічник — пес Фундук.

Через війну підприємці були змушені виїхати з рідного міста. Вдалось це лише з третьої спроби.

Тепер освоюються в Житомирі: продовжують улюблену справу, — шиють ортопедичні подушки та матраци ручної роботи. Вироби можуть приймати анатомічну форму, м’язи розслабляються та відпочивають.

«Вироби не прості. Всередині — гречане лушпиння. У нас в асортименті — подушки, підголівники, валики, матраци… Ідею почали втілювати ще з 2008-го року. Спочатку було важко: створити належне пакування, правильно очистити лушпиння від пилу. Попиту також було мало, їздили по виставках. І поступово освоїлись, напрацювали постійних клієнтів. Тепер це улюблена справа», — каже пані Любов

Обрали для переїзду саме Житомир через зручність для виробництва: на комбінаті поблизу нашого міста купують гречане лушпиння.

Шиють — на замовлення, здебільшого реалізують товари в Україні. Передають вироби і у військові госпіталі.

Шиють все самі, створити більший колектив поки не мають змоги.

Підприємці дякують, що в Житомирі їм надали приміщення, де вони можуть виготовляти продукцію.

«Ми повернулись до бізнесу в квітні. Бо до цього займались виключно волонтерством. З травня зайнялися релокацією. Зараз у нас працюють три підприємства з Харкова, одне зі Світловодська та два з Херсона. В бізнесі дотримуємось кількох важливих принципів, перш за все — «оренда як сервіс». А також — завжди робимо додаткові кроки назустріч, якщо можемо чимось допомогти орендарям. Зокрема освоїтися в новому для них місті. На початку — надавали безоплатну оренду, поки люди зможуть привести до ладу свій бізнес», — каже підприємець Володимир Мазуркевич.

Джерело: Житомирська міська рада



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW