Миколаївський депутатам не вистачило голосів, аби внести зміни в Регламент міськради щодо автоматичного розпуску фракції "ОП-ЗЖ"



У вівторок, 27 грудня, під час сесії міськради депутатам не вистачило голосів, аби внести зміни в Регламент міськради щодо автоматичного розпуску фракції забороненої в Україні партії «Опозиційна платформа – За життя».

Як відомо, ще на минулій сесіії, 22 листопада, депутат Євген Павлович заявив, що члени вже забороненої в Україні фракції ОП-ЗЖ мали б заявити про саморозпуск, як це зробили в Партії Шарія. Тоді голова забороненої фракції Артем Ільюк зазначив, що якщо не існує такої партії, то не існує і фракції в міськраді. У результаті вирішили доручити підготувати юридичному департаменту   роз'яснення, чи має розпуститись фракція ОП+ЗЖ.

Вже на цій сесії інша депутатка  Олена Кісельова заявила, що вона підготувала проект рішення про внесення змін до Регламенту Миколаївської міської ради VIIІ скликання,  відповідно до якого пропонувалося частину 12 статті 6 Регламенту доповнити пунктом 4 в такій редакції:

«Стаття 6. Депутатські фракції

12. Діяльність депутатської фракції припиняється:

4) депутатська фракція Ради, сформована на партійній основі, у разі заборони діяльності такої політичної партії та/або анулювання її реєстрації на підставі рішення суду, що набрало законної сили, автоматично припиняє своє існування, а депутати Ради, які входили до її складу, стають позафракційними».

Але проти виступив депутат Євген Павлович, який знову зазначив, що саме фракція має оголосити про свій розпуск:

  Депутати виконують вимоги і законодавства, рішення суду і самостійно несуть політичну відповідальність. Якщо ми кажемо про фракцію «ОПЗЖ» у Миколаївській міській раді, то я не бачу жодним чином моральної відповідальності, я не бачу політичної і тим більше юридичної відповідальності. Є чітка процедура, яка визначена законом, яким чином поступати. Якщо депутати фракції «ОПЗЖ» не бажають виконувати вимоги чинного законодавства, то це їх питання, їх відповідальність. І зараз покладати на нас, на всіх депутатів, відповідальність за бездіяльність щодо виконання рішення суду – це є недоречним, недоцільним і протизаконним, - заявив він.

Але Олена Кисельова зазначила, що  якщо партія заборонена, то не має значення в який саме спосіб розпустять фракцію.

- Просто така структура як фракція «ОПЗЖ» повинна бути припинена. У який спосіб? Я обрала такий спосіб. А створювати навколо цього питання «білий шум» і маніпулювати, може, це так треба. Але я чітко говорю про свою позицію: я не хочу, щоб у Миколаївській міській раді був такий суб’єкт як фракція «ОПЗЖ». І якщо рішення суду не понесли за собою заборони з усіма витікаючими обставини, то ми маємо змогу вирішити це питання таким способом, – заявила вона.

Депутат Артем Ільюк ще раз наголосив, що фракції ОП-ЗЖ в міськраді не існує.

На позаминулій сесії я зробив заяву, що фракції ОПЗЖ в міській раді не існує, і депутати є позафракційні та позапартійні. Є проєкт рішення з регламентом, щоб поставити крапку. Ми можемо його прийняти, перегорнути сторінку і піти далі. А можемо кожної сесії піаритися і смикати один одного. Вирішувати нам, – заявив Ільюк.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич виніс це питання на голосування, але "за" було лише 23 депутати, а тому рішення не прийнято.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW