Кардіологи перезапустили серце 101-річної прикарпатки



Львівські кардіологи перезапустили серце 101-річної жінки, встановивши третій на її віку кардіостимулятор. Жінка мріє дожити до перемоги.

Марії Оробець зле стало два тижні тому. Вночі сильно запаморочилося в голові, бабусю кинуло у піт. Вона не могла підвестися з ліжка. З останніх сил Марія покликала на допомогу. Її почула онука, яка одразу викликала швидку. У знаки далася давня хвороба, пише Галка з посиланням на перше медичне об’єднання Львова.

Все своє життя Марія Петрівна важко працювала на полях та ніколи не скаржилась на здоров’я. 16 років тому вона уперше звернулась за медичною допомогою. І після низки обстежень їй діагностували AV-блокаду. Це – різке зниження частоти серцевих скорочень до критичного рівня, 17-20 ударів на хвилину.

Консервативне лікування бабусі уже не могло зарадити, тому спеціалісти встановили їй кардіостимулятор. Відтоді пристрій, що працює як комп’ютер, генерує електричні імпульси для стимуляції скорочення серцевого м’яза. Через сім років його замінили на новий. Однак він теж своє відпрацював.

Відтак пані Марію знову в надважкому стані та з низькою частотою серцевих скорочень швидка доправила до Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова.

Кардіологи перезапустили серце 101-річної прикарпатки, фото-1

Її тиск був критичним – 40/20 мм рт ст, пульс до 20 ударів на хвилину. Тож медики невідкладно взяли її до операційної та поставили новий, третій у житті бабусі, кардіостимулятор.

Уже за декілька хвилин стан пацієнтки стабілізувався. І на третій день після втручання вона поїхала додому.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW