В Одесі реалізується другий етап капітального ремонту Деволанівського узвозу, - ФОТО



В Одесі продовжуються роботи в рамках другого етапу капітального ремонту Деволанівського узвозу. Рух транспорту на ділянці між вулицею Єврейською та Карантинним узвозом буде закрито до 30 червня 2023 року.

Про це повідомили у пресслужбі міськради. 

Нагадаємо, що проєкт капремонту Деволанівського узвозу було розроблено у 2019 році. Він передбачає: оновлення систем водопроводу, водовідведення та каналізації; встановлення зовнішнього освітлення, заміну електричних мереж та мереж зв'язку; облаштування тротуарів та дорожнього полотна. Роботи було розпочато у 2021 році.

У рамках реалізації проєкту відновили зливові колектори (діаметром 1300 мм та 1800 мм), які вже показали ефективність обраної методики ремонту – під час сильних опадів Митну площу не підтоплює.

Підрядна організація побудувала 20 нових каналізаційних колодязів та відремонтувала 16 наявних. Під час робіт фахівці проклали 780 метрів нового водопроводу, побудували 2 водопровідні колодязі діаметром 1,5 метра та 28 водопровідних колодязів діаметром 1,0. Змонтували нову ділянку магістрального газопроводу (350 м). Замінили понад 230 метрів кабельної лінії (6 кВ), проклали близько 380 метрів кабельної каналізації під зовнішнє освітлення.

На сьогодні підрядна організація проводить підготовчі роботи щодо посилення проїжджої частини над колектором на Деволанівському узвозі. У процесі автентична бруківка демонтується та передається на відповідальне зберігання у КП «Міські дороги».

Надалі при реалізації проєкту передбачені роботи з перебудови мереж зв'язку, зовнішнього освітлення узвозу, закладання футлярів на мережі водопостачання. Також буде облаштовано тротуари з обох боків вулиці.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW