Коли буде світло у Харкові: що відомо



 Вже 85% Харківської області зі світлом. У місті Харків підключено 55% абонентів.

Про це повідомив очільник Харківської області Олег Синєгубов.

“У Харкові кілька годин тому найперше почали подавати енергію на водоканал та теплові мережі. Працюємо над під’єднанням житлових районів обласного центру.

Енергетики працюватимуть до півночі, саме до цього часу плануємо відновити електропостачання повністю. Робимо все можливе, щоб усі жителі Харківщини якнайшвидше були зі світлом та теплом, повідомив Синєгубов..

Нагадаємо, що сьогодні вранці 10 російських ракет комплексу С-300 випустили по Харківщині, ще 2 крилаті ракети збили сили ППО.

Як повідомив мер Харкова Ігор Терехов обстріл завдав колосальні інфраструктурні руйнування,  насамперед енергетичній системі

Весь Харків опинився без електропостачання, Харківська область була також знеструмлена вся. Більше 1600 населених пунктів без електрики, а це 1 млн 279 тисяч абонентів.

Через відключення світла тимчасово припинено рух лініями Харківського метрополітену. Однак на кожній станції метро жителі можуть підзарядити свої гаджети та отримати безкоштовні гарячі напої. Також метрополітен працює в якості укриття від нових можливих обстрілів росіян. Як повідомили у пресслужбі акціонерного товариства "Укрзалізниця", енергоживлення залізничного вокзалу Харкова здійснюється за допомогою генераторів.

У пресслужбі Національної енергетичної компанії "Укренерго" заявили, що через масовану ракетну атаку з боку російсько-окупаційних військ електроенергетичної інфраструктури країни теплових електростанцій, гідроелектростанцій, підстанцій магістральних мереж відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергетичної системи України. Це означає настання режиму системної аварії. В Україні оголошено надзвичайну ситуацію, починаючи з розрахункового періоду з 09:00 16 грудня.

Попри всі пошкодження та завдяки професійній роботі енергетиків в енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, працюємо синхронно з європейською континентальною мережею.

Сьогодні районів Каспійського та Чорного морів російські загарбники випустили по об’єктах критичної інфраструктури України 76 ракет, з них 72 крилатих (Х-101, "Калібр", Х-22) та чотири керованих авіаційних ракети (Х-59/Х-31П).

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. "Силами і засобами зенітних ракетних військ Повітряних Сил та протиповітряної оборони Сухопутних Військ знищено 60 ворожих ракет”.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW