Підірваний міст у бік Слов’янська і запеклі бої. Яка ситуація на Бахмутському напрямку



У Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки прокоментували оборону Бахмута Донецької області українськими військами. Також ситуацію на Бахмуті прокоментували в Інституті вивчення війни.

На брифінгу неназваний представник Пентагону повідомив, що путінські окупаційні сили змогли досягти певних успіхів у районі Бахмута, проте українські захисники утримують оборону міста. За словами чиновника Міноборони США, в районі населеного пункту постійно йдуть інтенсивні бої, де армія російської федерації проводить наступальні наземні операції, намагаючись захопити місто.

Район цього міста залишається пріоритетом ЗС РФ, де активно діють «вагнерівці».

У звіті Інституту вивчення війни також аналізують ситуацію у Бахмуті та навколо.

Армія рф продовжує наземні атаки навколо Бахмута. Група "вагнер" та російські війська ведуть інтенсивні бої за місто і виділяють значні ресурси для підтримання темпу атак, але ЗСУ продовжують утримувати місто. Російські війська змінили тактичний склад сил на Бахмутському напрямку, перейшовши від використання ротно-батальйонних тактичних груп (БТГ) до використання десантно-штурмових підрозділів для суто наступальних дій.

Українські війська відбили російські штурми поблизу Бахмута та населених пунктів на північний схід від міста: Білогорівка, Верхньокам'янське, Соледар, Бахмутське та Підгородне. Геолокаційні кадри показали зруйнований залізничний міст через шосе E40 (M-03) на північний захід від Підгородного, який, як стверджували російські джерела, був однією з двох основних наземних ліній зв'язку (GLOC) до Бахмута, що залишилися. Українські війська підірвали міст, щоб створити штучну барикаду на трасі E40 у бік Слов'янська.

Штурмові загони "вагнера" встановили контроль над двома колишніми позиціями українських взводів на лінії Бахмут – Соледар. Імовірно, йдеться про трасу Т1302.

Російські джерела також стверджували, що сили групи "вагнера" просунулися поблизу Опитного за 3 км на південь від Бахмута, атакували невизначені населені пункти з району Андріївки (9 км на південний захід від Бахмута).

Бої тривають на схід від Бахмута. Сили так званої "днр" намагаються просунутися на схід у напрямку Торецька за 23 км на південний захід від Бахмута за підтримки артилерії.

Підірваний міст у бік Слов’янська і запеклі бої. Яка ситуація на Бахмутському напрямку, фото-1

Вам також буде цікаво:

  • російська армія перетворила Бахмут на випалені руїни - Зеленський
  • "Вважав найважливішим захищати та рятувати людей у своїй рідній Україні" - Донеччина згадує загиблого захисника з Краматорська
  • росіяни обстріляли авто рятувальників, які доставляли гумдопомогу в Бахмут

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW