Восени на Дніпропетровщині висадили майже 1,4 млн дерев



Цієї осені лісники Дніпропетровщини висадили майже 1,4 млн саджанців дерев. Переважно сосни, дуби, клени, акації. Загалом створили понад 165 га нових зелених масивів.

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

«Ставили за мету у цьому році висадити вдвічі більше дерев, ніж минулого. Заплановане виконали. Навесні заліснили 180 га землі. Восени створили ще понад 165 га нових лісів. Вони майже в усіх районах області», – розповів головний лісничий Дніпропетровщини Валерій Величко.

Від додав, що восени озеленення почали ще наприкінці жовтня. Коли дерева стали «засипати» на зиму. Впоралися трохи більш ніж за місяць – наприкінці листопада. Окрім створення нових лісових масивів, активно доповнювали раніше висаджені ділянки.   

Загалом у 2022-му висадили 2,5 млн саджанців дерев. На піщаних ґрунтах – кримську та звичайну сосну. На більш плодоносних – дуб, клен. Акацію – на схилах балок.

Нині у лісгоспах займаються збором та переробкою насіння. Аби навесні висіяти у розплідниках. А ще охороняють угіддя від браконьєрів.  Кажуть, через заборону відвідування лісів та воєнний стан порушників практично немає.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW