Гаджети, роутери, кава: в Одесі затримали чотирьох крадіїв



Одеські поліцейські викрили чотирьох чоловіків у крадіжках, скоєних в умовах воєнного стану. У різних районах міста зловмисники обкрадали громадян і приватні організації.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

16-річний одесит промишляв крадіжками на ринку, розташованому на проспекті Академіка Глушка. Одного разу хлопець викрав гаджет з рюкзака перехожого чоловіка, а через декілька днів потягнув з овочевого прилавка мобільний телефон продавчині. Під час оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особу зловмисника і з’ясували, що чуже майно він продав, спричинивши потерпілим загального збитку майже на 17 тисяч гривень. Наразі правоохоронці вживають заходів щодо повернення речей потерпілим.

27-річний містянин повадився до торговельної зали супермаркету на вулиці Академіка Філатова, звідки викрадав упаковки з розчинною кавою. Поліцейські встановили зловмисника і з’ясували, що він привласнив 21 одиницю товару, заподіявши закладу збитків майже на 7500 гривень. Каву чоловік збував з рук на одному з ринків району.

37-річний житель Вінницької області протягом місяця під виглядом покупця навідувався до магазину з продажу техніки на вулиці Пантелеймонівській, де викрадав з полиць роутери різної модифікації. Поліцейські розшукали зловмисника, пристрої він продав, а гроші витратив. Своїми протиправними вчинками правопорушник завдав ТОВ шкоди на загальну суму більше семи тисяч гривень.

48-річний місцевий житель зрізав понад 30 метрів кабелю з комунікаційного колодязя на вулиці Сегедській. Зі слів чоловіка, він мав намір здати дріт в пункт прийому металобрухту, тому сховав його у гаражах неподалік від місця події. Правоохоронці встановили особу правопорушника і знайшли викрадений ним провід.

Слідчі територіальних підрозділів ГУНП в Одеській області вже повідомили фігурантам про підозру в крадіжках, скоєних в умовах воєнного стану. Наразі тривають досудові розслідування за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. За скоєні майнові злочини громадянам може загрожувати від п’яти до восьми років ув’язнення.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW