5 способів продовжити життя свого смартфона про які має знати кожен



У наші дні смартфони стали невід'ємною частиною нашого життя, завдяки ним українці стежать за новинами про ситуацію в країні, а також отримують такі важливі повідомлення про повітряну тривогу. Тому так важливо тримати акумулятор вашого смартфона в тонусі.

Не розряджати повністю

Не про екстрені випадки, які трапляються рідко, а про постійну систематичну розрядку смартфона до його відключення.

Прийміть за умовний поріг 20% залишку батареї і намагайтеся не садити акумулятор вашого смартфона нижче цієї позначки. Багато моделей починають сповіщати свого власника про розряд батареї, коли залишається 19-21% заряду.

Часта причина глибокого розряду ставиться використання вашого смартфона дітьми, які можуть загратися і не надати значення сповіщенню про необхідність підживити ваш гаджет.

Не варто постійно зловживати високими струмами заряджання.

Безумовно у всіх бувають випадки, коли просто необхідно просмажити акумулятор на швидкісній зарядці і заповнити батарею до 80% за 15 хвилин.

40-50-60 ват або навіть 120ват дозволять вам зарядити смартфон дуже швидко, але користуйтеся такими блоками живлення, тільки якщо вони йшли в комплекті до вашого телефону і він підтримує даний тип зарядки. Ось тільки чим сильніше ви кип'ятите акумулятор, тим менше він вам прослужить.

Рекомендуємо вам – обмежиться 2-3 амперами зарядки для більш тривалої служби акумулятора.

Не заряджайте проморожений акумулятор

Через постійні відключення світла по країні не всі з нас встигають вчасно зарядити свій смартфон, саме тому багато хто має, у своєму арсеналі павербанк, який став чудовою альтернативою зарядки від мережі. Але розглянемо варіант, коли така зв'язка не піде на користь вашому смартфону.

У холоднішу пору року, низькі температури нещадні до акумулятора смартфона і буває так, що перебуваючи на вулиці акумулятор у смартфоні сів, у свою чергу ви чіпляєте павербанк і відкладаєте цю парочку убік. Для промерзлого акумулятора така зарядка буде неабияким стресом і скоротити його життя.

Просто покладіть смартфон у внутрішню кишеню на 5-10 хвилин, акумулятор відігріється. Тоді його і заряджайте. Павербанк, бажано, так само тримати в теплому місці, адже акумулятор, що промерз, віддає струм також погано як і приймає.

Не перегрівайте акумулятор

Намагайтеся не перегрівати гаджет, якщо ви не хочете прискорити процес зносу акумулятора. Найчастіше перегрів відбувається через тривалу гру на смартфоні або тривалий перегляд відео на максимальній яскравості.

Не користуйтесь дешевими зарядками

Остання рекомендація із розряду перестрахування. Адже не кожна дешева зарядка із завищеними характеристиками здатна швидко та нешкідливо зарядити ваш смартфон.

Читайте також: 7 джерел світла, які замінять звичайну свічку при відключенні електроенергії: найкращі варіанти на кожен день



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW