Нацбанк презентував пам’ятну медаль, присвячену Харкову – місту героїв, - ФОТО



 Офіційна церемонія вручення Харкову пам’ятної медалі «Місто героїв - Харків» відбулася 21 листопада, біля візитівки міста.

Пам’ятну медаль міському голові Ігорю Терехову вручив голова Національного банку України Андрій Пишний. Він зазначив, що з перших годин повномасштабної війни Харків прийняв на себе один із найжорстокіших ударів і гідно тримає його донині. За його словами, якщо у квітні Харків був схожий на пораненого бійця, то сьогодні цей боєць вже впевнено стоїть на ногах, повідомляє пресслужба Харківської ОВА. 

Нацбанк презентував пам’ятну медаль, присвячену Харкову – місту героїв, - ФОТО , фото-1

«Місто живе, дихає на повні груди навіть попри те, що удари та обстріли не припиняються і у нас попереду, напевно, одна з найбільш драматичних зим, які коли-небудь переживала Україна. Немає жодних сумнівів у тому, що Харків вистоїть. Сила Харкова у харків’янах, а сила харків’ян - у гідності і свободі. Тож сьогодні, в День Гідності та Свободи, ми саме там, де повинні бути. І я хочу віддати вам належне і сказати дякую за ці дев’ять місяців, за вашу гідність, прагнення до свободи і здатність боротися», - зазначив Андрій Пишний.

Своєю чергою Ігор Терехов зазначив, що отримана відзнака є заслугою усіх харків’ян.

«Я дуже вдячний усім харків’янам, усім нашим героям –  вчителям, лікарям, робітникам комунальних служб, волонтерам, усім, хто зараз, як єдина дружня родина, відстоює свій рідний Харків і всю Україну», - зауважив міський голова.

Довідка. Національний банк України започаткував серію пам’ятних медалей, присвячених містам та їхнім мужнім жителям і захисникам, які проявили героїзм та стійкість під час відсічі збройній агресії рф проти України. Першою презентували медаль «Херсон – місто героїв». У серії також заплановано випуск медалей, присвячених містам героїв – Маріуполю, розстріляній Київщині (Бучі, Гостомелю, Ірпеню) та іншим містам. Усі медалі виготовлені із нейзильберу тиражем до 100 тис. шт. кожна.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW