Ірина Верещук закликали мешканців деокупованого Херсона евакуюватися на зимовий період



Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала жителів деокупованого Херсона евакуюватися на зимовий період у безпечніші регіони країни.

Про це в голова МінТОТ повідомляє у Telegram.

«З урахуванням складної безпекової ситуації в місті та проблем з інфраструктурою, ви можете евакуюватися на зимовий період до більш безпечних регіонів країни. Уряд пропонує безкоштовну евакуацію до Кривого Рогу, Миколаєва та Одеси, з можливим подальшим переміщенням на Кіровоградщину, Хмельниччину чи до західних регіонів України», - написала вона.

Керівниця відомства зазначила, що насамперед її заклик стосується жінок з дітьми, літніх людей, хворих та представників маломобільних груп.

«Переселенців забезпечать безкоштовним проживанням у притулках, гуманітарною допомогою, харчуванням, медичною підтримкою. Також буде надано допомогу в оформленні довідки внутрішньо переміщеній особі та грошовій допомозі від держави та міжнародних організацій», - додала Ірина Верещук.

Повідомити про бажання евакуюватися можна декількома способами:

▪️записатися особисто в «Пункті незламності», який розташовано на центральній площі Свободи в місті Херсон;

▪️зателефонувати на гарячу лінію Херсонської ОВА за телефоном: (066) 637-49-85 або ж написати у месенджери Viber, Telegram, Signal, WhatsApp на номер: (098) 176-16-98;

▪️повідомити в чат-бот волонтерської організації Helping to leave: https://t.me/helpingtoleave_bot;

Також можна звернутися на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48. Або скористатися чат-ботом Міністерства - https://t.me/Minre_1548_Help_Bot.

https://t.me/vereshchuk_iryna/1649

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW