Відключення можуть бути на кілька днів. Будуть планові увімкнення: у ДТЕК зробили прогноз на зиму



Ракетні атаки на енергетичну інфраструктуру України, що сталися 15 і 17 листопада, за словами спеціалістів, можуть привести до того, що на деяких територіях України електроенергії не буде по декілька днів, а плановими стануть не відключення, а ввімкнення світла. 

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук ефірі ІСТV зазначив: 

Ситуація дуже складна. Вона контрольована поки що, але складна. Росіяни завдали серйозних збитків об'єктам передачі – підстанціям, які передають електроенергію з одного району до іншого, через які запитують багато областей у центрі та на заході. Було попадання в одну із теплоелектростанцій, яка перестала працювати через пошкодження.  Наразі ситуація така, що по всій країні застосовуються графіки аварійних відключень, деякі області дуже обмежуються.

Як відзначають у ДТЕК, зараз майже 40% населення України не отримує електропостачання й, коли ситуація нормалізується, сказати дуже важко, адже для відновлення роботи станцій десь доводиться розбирати завали, десь відновлювати обладнання, а десь навіть розміновувати території. Роботи ведуться, але не це потрібен час. Частині користувачів уже вдалося повернути електропостачання, проте значно зменшити кількість відключень за таких умов є неможливим.

Дмитро Сахарук також відзначив, що в деяких регіонах відключення можуть тривати не години, а цілі дні:

Це дні.  Ми зараз, на жаль, говоритимемо не про планові відключення електроенергії, а про планові включення в деяких регіонах, а їх багато.  На жаль, кількість годин, протягом яких будуть ці планові включення – дві-три години, максимум.

Крім того, раніше, розглядаючи можливі сценарії розвитку подій під час війни, голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба припускав, що у випадку продовження російських атак на енергетичну інфраструктуру України, громадяни можуть залишитися без світла й тепла на декілька тижнів. 

Читайте також: Купити раз і на довгі роки: куртка з яким утеплювачем може добре зігріти



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW