"Долар перетне психологічну позначку вже через цей термін": експерти про вражаючий "сюрприз" від курсу валют



Долар вже скоро може дуже здивувати українців, перетнувши психологічну позначку в тому напрямку, в якому ніхто не очікував від нього жодних змін.

Як інформують "Новини.Лів", в Україні у наступному році курс долара на готівковому ринку може бути значно нижчим від того, який закладено у Державний бюджет-2023. Американська валюта може бути навіть дешевшою, ніж нині.

Експерти зазначають, що на українському валютному ринку немає підстав для підвищення курсу долара від нинішнього рівня.

У наступному році курс може впасти нижче 40 гривень за долар, а відтак радять не спішити скуповувати валюту зараз.

Зокрема, керівник відділу аналітики Concorde Capital Олександр Паращій вважає, що курс долара у 2023 році може виявитися суттєво нижчим від закладеного у Державний бюджет.

Економіст Олег Пендзин дотримується аналогічної думки. Він заявляє, що зараз немає жодних підстав для зростання курсу. Впевненості додають перспективи продовження "зернового договору" ще на рік.

"Потрясінь на ринку не очікується, а в разі продовження "зернової угоди" ще на рік гривня зміцниться і може навіть наблизитися ближче до офіційного курсу", — переконаний він.

Більше про курс долара

У Нацбанку зазначили, що інформація з фронту зараз вже не має значного впливу на курс долара. На сьогодні цей ефект не є визначальним.

До всього на тлі ракетних атак по українській енергетичній інфраструктурі на готівковому ринку спостерігалося навіть зміцнення гривні та зменшення виходів Національного банку на міжбанк для підтримки фіксованого обмінного курсу.

Нагадаємо, що в бюджеті курс гривні до долара США на кінець 2023 року запланований на рівні 45,8 грн/дол, тоді як у редакції до першого читання закладалася цифра 50 грн/дол. У середньому за рік курс заплановано на рівні 42,2 грн/дол.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW