Похолодало. Яка ситуація у Маріуполі з опаленням



В тимчасово окупованому Маріуполі тільки у 15,9% містян в будинках є опалення.

Про це свідчать результати опитування на сайті 0629.com.ua.

Більшість опитаних (34,4%) заявили, що взагалі не мають житла. 20,2% утеплили вікна та включили обігрівачі, 11,2% респондентів живуть практично на вулиці – у їхніх будинках немає вікон, електрики та опалення. Приблизно така сама кількість опитаних (10%) стверджують, що напруга в мережі не дозволяє їм включати обігрівачі, і 8,2% живуть у будинках з пічним опаленням та гріються дровами.

Гауляйтер міста іващенко нещодавно заявив, що у місті "готовы к запуску несколько десятков передвижных котельных установок, которые  работают на дизельном топливе и обеспечат мариупольцам бесперебойное теплоснабжение в зимний период". Тобто сезон опалювання ще не розпочався.

Проте маріупольці, які наразі мешкають в окупованому місті, повідомляють 0629, що тільки но зараз у багатьох багатоповерхових домах почали міняти систему опалення.

Злетіли ціни на обігрівачі.

Ремонти теплотрас досі тривають.

17 листопада в ефірі телеканалу FREEДОМ радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко наголосив, що місто замерзає і рішення цьому не має.

“Напруга по місту скаче, навіть коли вона і є 110 вольтів, але це не напруга. Чому? Відповідь теж очевидна — електрообігрівачі, яких катастрофічно не вистачає. Але навіть ті, що є, люди вмикають, звичайно, вимикається електрика, тому що на таку кількість, на таку напругу, на таке навантаження електромережі, між нами, і до війни не були призначені, вимагали заміни. То зараз вони в принципі не просто не витримують, а пожежа на пожежі. Горить проводка на вулиці, горить проводка в будинках, горять будинки разом із проводкою. Ось така реальна ситуація в Маріуполі гуманітарна на сьогодні”, — розповів радник мера.

Він зазначив, що, якщо гуманітарна ситуація в Маріуполі не покращиться, місто ризикує зустрічати Новий рік із втратами до 10 тисяч мирних жителів без бойових дій. Медична система там у глобальному колапсі, не вистачає лікарів, очікування швидкої допомоги займає 3 години й не факт, що вона приїде, ліки дуже дорогі.

“Вижити в місті Маріуполі фактично неможливо. Тому, на жаль, прогноз, який робив законний мер міста Вадим Бойченко на початку червня, коли говорив про те, що, якщо гуманітарна ситуація не покращиться, ми зустрічатимемо Новий рік із втратами до 10 тисяч мирних жителів уже без бойових дій, на жаль, місто дуже впевнено рухається до цієї цифри. І це дуже сумно, але це катастрофа просто. І вона існує”, — заявив Петро Андрющенко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW