У Запоріжжі міськрада без проведення конкурсу замовила косіння трави на 4,2 мільйони гривень у новоствореній фірмі



Департамент інфраструктури і благоустрою Запорізької міської ради по безконкурсній процедурі оголосив тендер косіння трави у парках, скверах та зелених зонах лише у Дніпровському районі міста Запоріжжя за 4,2 мільйони гривень.

Про це повідомляється в реєстрі публічних закупівель «Prozorro», передає 061.

Згідно з технічним завданням підряднику необхідно викосити траву за допомогою газонокосарок, підрізати порослі кущорізом та вивезти усю скошену траву.

Замовлення посадовці віддали компанії «Грін Світ», що була зареєстрована лише цього року. Її власником є давній «улюбленець» міськради Дмитро Лобода. Чоловік також володіє фірмою “Запоріжжя комунальне”. Низка інших фірм Лободи здавна і регулярно отримує державні замовлення. Свого часу одну з фірм, де Лобода був співвласником, відносили до сфери впливу “смотрящего” Євгена Анісімова.

«Закон передбачає припинення покосів після настання заморозків в жовтні-листопаді. При тому, що ДСНС офіційно повідомили про надзвичайну небезпеку в проведення робіт на газонах міста через можливу наявність там нерозірваних частин , які залишаються після обстрілів. Не дивлячись на те, що ці кошти потрібні зараз на відбудову розбомбленого житла запоріжців», - прокоментував закупівлю запорізький екоактивіст Микола Ралик.

Влітку департамент замов и оплатив покіс трави на суму в 7,8 мільйонів гривень, наприкінці жовтня оголосив ряд тендерів на покіс трави у різних районах міста на загальну суму в 11,7 мільйони гривень. З них переможці вже визначені у Дніпровському та Шевченківському/Комунарському районах міста.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі департамент інфраструктури заплатить 3,2 мільйони гривень за технічний огляд мостів.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW