Одеському тролейбусу виповнюється 77 років: п'ять старих фото та історія першого маршруту



Сьогодні, 7 листопада, Одеському тролейбусу виповнюється 77 років.

Про це розповіли в КП "Одесміськелектротранс".

У цей день в 1945 році в Одесі розпочалася експлуатація тролейбусного маршруту № 1 "Залізничний Вокзал - площа Льва Толстого". Рух тролейбусів в Одесі став важливим символічним етапом відновлення міста після німецько-румунської окупації.

Одеському тролейбусу виповнюється 77 років: п'ять старих фото та історія першого маршруту, фото-1

У пресслужбі комунального підприємства розповіли, що насправді тролейбус в Одесі був готовий до запуску вже літом 1941 року, проект лінії був розроблений ще в далекому 1940 році. На початку 1941 року в місто надійшли перші тролейбуси марки ЯТБ-4 з Ярославського заводу і одночасно до Києва вирушили на навчання майбутні 38 водіїв. Проте під час війни румунські окупанти зруйнували інфраструктуру, а тролейбуси просто вкрали і використовували в своїх містах. Пізніше після визволення міста їх повернули в Одесу, відновили і саме вони і відкривали той самий перший маршрут, який вони же повинні були відкрити ще у 1941 році.

Одеському тролейбусу виповнюється 77 років: п'ять старих фото та історія першого маршруту, фото-2

Перший маршрут одеського тролейбусу з 1945 року і до початку 1980-х проходив від Залізничного вокзалу по вулиці Пушкінській, Дерибасівській, Соборній площі і вулиці Льва Толстого до площі Льва Толстого. Саме з цього почалася історія руху тролейбусів містом Одеса. 

У зв'язку з 77-річям тролейбуса в Одесі КП "Одесміськелектротранс" запрошує усіх бажаючих на святковий захід який розпочнеться об 11:00 годині 12 листопада в музеї КП "ОМЕТ" за Адресою Олексіївська площа 21А. Вхід вільний.

Попередній запис за номером: 7 886 886



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW