Незаконне заволодіння майже 67 млн грн бюджетних коштів - взято під варту сімох учасників злочинної організації в комунальному медичному закладі, - ФОТО



За участю прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури судом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави сімом учасникам злочинної організації, які підозрюються у вчиненні несанкціонованих дій з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах, вчиненими особами, які мають право доступу до неї, та зловживання службовим становищем посадовими особами медичних закладів (ч. ч. 2, 3 ст. 255, ч. 3 ст. 362, ч. 2 ст. 364 КК України).

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури. 

В ході досудового розслідування встановлено, що директор одного з медичних закладів Дніпропетровської області, залучивши начальника управління, завідувача відділення та чотирьох лікарів, розробила масштабну схему незаконного заволодіння бюджетних коштів. Фігуранти вносили до відповідних баз інформацію про надання медичних послуг неіснуючим пацієнтам. Надалі звіти надсилалися до Національної служби здоров'я України та були підставою для перерахування коштів.

Так, упродовж 2021-2022 років на рахунки медустанови безпідставно було перераховано майже 67 млн грн бюджетних коштів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW