Зеленський: Найбільш жорстокі бойові дії протягом усього цього тижня зосереджені на Донбасі, - ВІДЕО



Президент Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти зазнають великих втрат на Донбасі.

Про це глава держави сказав у своєму традиційному відеозверненні до українців.

Найбільш жорстокі бойові дії протягом усього цього тижня зосереджені на Донбасі – це Бахмут і Соледар. Тримаємо наші позиції. І на цих та деяких інших напрямках на Донеччині російська армія витратила вже стільки життів своїх людей і стільки боєприпасів, скільки, мабуть, не витрачала у двох Чеченських війнах разом узятих.

Але реальний рівень втрат Росії приховується від російського ж суспільства. Навіть мобілізацію свою вони зараз приховали і просто брешуть людям, що нібито мобілізаційне завдання виконане. А насправді у регіонах Росії й на нашій окупованій території вони продовжують збирати людей на загибель.

І ця абсолютно божевільна впертість господарів теперішньої Росії – найкращий показник, що так само брехливе й усе, що вони розповідають деяким іноземним лідерам про свою нібито готовність до переговорів. Коли хтось думає про переговори, він не шукає, як обманути всіх навколо, щоб відправити ще десятки чи сотні тисяч людей у м’ясорубку – мобілізованих чи у вигляді якихось там найманців.

І дуже добре, що світ сприймає російську риторику так, як вона на те заслуговує, а саме – як брехню, і звертає увагу лише на те, що держава-терорист реально робить. Робить, а не говорить.

Ми якраз готові до миру, до чесного й справедливого миру, формулу якого ми неодноразово озвучували. Нашу позицію світ знає. Це повага до Статуту ООН, повага до нашої територіальної цілісності, повага до наших людей і належна відповідальність за терор – це покарання для всіх, хто винен, і повне відшкодування Росією завданих нам збитків.

Сьогодні маємо дуже вагому заяву міністрів закордонних справ «Великої сімки», і дуже ґрунтовну. Вона охоплює ключові аспекти ситуації, що склалася в нашій обороні від російської агресії. Я особливо хочу подякувати партнерам за створення координаційного механізму для допомоги нашій країні у відновленні критично важливої енергетичної інфраструктури.

Сьогодні ж маємо новий пакет оборонної допомоги від наших американських друзів. Обсяг пакету – $400 млн. І зокрема це бронетехніка, яка нам дуже необхідна для просування вперед на фронті. Дякую Президенту Байдену, Конгресу США і всьому американському народу за незмінну й життєво необхідну допомогу.

Окремо хочу відзначити Нідерланди, які оголосили про свій черговий пакет військової допомоги. Обсяг – 125 мільйонів євро. Це зокрема те, що забезпечить посилення наших танкових підрозділів – разом з американськими і чеськими зусиллями.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW