Посадовці Буковини обговорили із членами Союзу українців Румунії відновлення України



Чернівецька обласна влада зустрілася із представниками Союзу українців Румунії та обговорила відновлення України після перемоги. Закордонну делегацію очолював президент громадської організації Микола-Мирослав Петрецький.

Микола Гуйтор, перший заступник голови Чернівецької обласної ради, похвалив українців Румунії за допомогу землякам. Посадовець розповів про реалізацію спільного проєкту, який передбачатиме розбудову під’їздних  шляхів до пункту пропуску Шепіт – Ізвоареле-Сучевей та допоможе зменшити навантаження на спільних кордонах.

«Допомога румунського народу українцям, особливо в перші дні повномасштабного вторгнення, є надзвичайно важливою і цінною. Адже люди, налякані війною, знайшли прихисток і відчули себе в безпеці», - звернувся до учасників зустрічі начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк. 

Президент громадської організації Микола-Мирослав Петрецький розповів буковинським колегам про те, як члени СУР зустрічають українців на кордоні, організовують проживання та харчування, допомагають працевлаштовувати дорослих і навчати дітей, які постраждали від війни.   

Він також підкреслив, що організовані СУР заходи мають культурно-гуманітарне спрямування, оскільки збереження мови та національних традицій є дуже важливими для нашої самоідентичності.

Представники Буковини і Румунії обговорили поглиблення співпраці у сферах економіки та інвестицій. Після закінчення зустрічі румунські гості подарували обласним установам соціального спрямування 10 дизельних генераторів. Як повідомив Руслан Запаранюк, їх буде використано для потреб низки закладів: Буковинського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, Карапчівської спеціальної школи-інтернату, ОКНП "Буковинський центр відновного лікування та комплексної реабілітації дітей", Черешського психоневрологічного будинку-інтернату, Чернівецького геріатричного пансіонату, Обласної спеціалізованої школи-інтернату II-III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів "Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей" та військових частин.

Вам також буде цікаво: 

  • Синергія допомоги: як Нова пошта та БФ “Кожен може” наближають перемогу
  • Чого найбільше потребують переселенці в Україні
  • У Чернівцях переселенцям безоплатно допомагатимуть знайти роботу

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW