Димитрівська поминальна субота: що потрібно зробити сьогодні і як вшанувати душі померлих родичів



Кажуть, що коли ми пам'ятаємо тих близьких і рідних людей, які назавжди відійшли у засвіти, вони наче продовжують жити серед нас у нашій пам'яті. 

Війна забрала вже тисячі життів українців. Священники запевняють, що єдине, чим люди тепер можуть допомогти померлим, це молитва за їхні душі. Сьогодні, 5 листопада, відзначається Дмитрівська субота - день, коли молитві за померлих слід приділити особливу увагу 

У православ'ї встановлені спеціальні дні, коли віруючі можуть вшанувати пам'ять загиблих близьких, помолитися за упокій їх душі в церкві і відвідати могилу. Це поминальні батьківські суботи. Всього в році 8 таких дат. Найпізніша з них - Дмитрівська батьківська субота - приурочена до Дня пам'яті святого Дмитра Солунського, пише "УНІАН". 

Дмитрівська поминальна субота відзначається в найближчу суботу до дня святого Дмитра 8 листопада. Цього року поминальна субота випадає на 5 листопада.

У цей день в храмах проводиться богослужіння за упокій душі всіх покійних. У цей день можна відвідати церкву і поставити свічки за всіх померлих близьких, а також замовити окремий молебень для них. Також можна передати батюшці записку з ім'ям померлого, щоб священик згадав людину в молитві.

Якщо немає можливості відвідати церкву, можна помолитися за покійних вдома. Часто рідні померлого збираються за одним столом і разом згадують загиблого. На стіл ставлять кутю, млинці та пироги, а також улюблені страви померлих.

Припустимо відвідати кладовище і прибрати могилу померлого на Дмитрівську поминальну суботу. При цьому на кладовищі потрібно вести себе пристойно і скромно.

У цей день можна жертвувати в храм пісні продукти, але не можна віддавати для пожертвування м'ясо і алкоголь.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW