На Донеччині судитимуть танкіста бойовиків, який брав участь у захопленні Маріуполя і потрапив у полон, - ФОТО



У Дніпрі будуть судити мешканця Донецька, який ще в 2014 році добровільно підписав контракт і пішов воювати проти України, був стрілком мотострілкового батальону морської піхоти і брав участь у захопленні Маріуполя.

Як повідомили в прокуратурі Донецької області, підозрюваному висунули звинувачення у діяльності на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України, а саме переходу на бік ворога у період збройного конфлікту, тобто державної зради, а також участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України).

На Донеччині судитимуть танкіста бойовиків, який брав участь у захопленні Маріуполя і потрапив у полон, - ФОТО, фото-1

Досудовим розслідуванням встановлено, що з серпня 2015 по квітень 2022 року, обвинувачуваний служив кулеметником у незаконних збройних формуваннях зазначеного псевдоправоохоронного органу, а саме у фінансово-економічній міліції, батальйонах «Сомалі», «Чечен», «П’ятнашка». 

З початком повномасштабного вторгнення армії рф на територію України зловмисник виконував завдання, пов’язані із забезпеченням військового захоплення ворогом території України, у тому числі брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України як оператор-навідник танку «Т-72Б1» у м. Маріуполі.

У квітні 2022 року танкіста взяли у полон військовослужбовці ЗСУ у  Волноваському районі.

На даний час обвинувальний акт спрямовано до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська. 

Досудове розслідування здійснювалось СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Максимальне покарання за санкціями статей – до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW