Ремонт багатоповерхівки по вулиці Івана Богуна у Чернігові: коли завершать роботи?



Стіна, що фактично висіла над землею, злиті в одну квартири без перегородок та сотні дірок там, де колись були затишні вікна із квітами та фіранками. Все це, принесене «русскім міром» для дев‘ятиповерхівки на Івана Богуна вже майже позаду – третього березня не неї та сусідні висотки на Чорновола російський пілот скинув кілька потужних авіабомб.

Місяці передбачених законом експертиз і проєктів – і нині її як іще понад сотню складних будинків капітально ремонтує місто і професійні організації, повідомляє телеканал «Новий Чернігів».

– Найскладніше – це була несуча стіна. Тобто вона в аварійному стані, майже в повітрі. Першочергово ми встановлювали підпірні конструкції під неї, щоб цей будинок не зазнав ніяких руйнувань під час виконання інших робіт. Також ми виконували роботи, щоб подати тепло у будинок, тобто це закрити периметри квартир, між квартирні перегородки. Ці роботи вже виконані, окрім однієї квартири, де ще робиться підсилення плит перекриття після пожежі, – розповідає майстер будівельних та монтажних робіт підрядної організації Микола Лопатін.

Ремонт багатоповерхівки по вулиці Івана Богуна у Чернігові: коли завершать роботи?, фото-1

Крім того, укріпили і відновлюють пошкоджену найближчу до епіцентра вибуху ділянку фундаменту, цегельну кладку стін, встановлюють нові металопластикові вікна та вхідні двері в помешкання, де знищено – монтують радіатори та систему опалення.

Людмила Анатоліївна живе з мамою на першому поверсі, і в неї вікна виходять у двір, прямісінько на місце прильоту. Каже, крім стіни, будівельники зробили балкон і батареї, решта роботи посильна - ремонтуватиме і впорядковуватиме кімнату вже сама. Основні комунікації є, тепло мають скоро дати, отже можна жити.

За словами представника підрядника, вони працюють тут другий місяць і вже виконали більше половини робіт. Складність, як і на всіх пошкоджених внаслідок обстрілів об’єктах - у постійних коригуваннях та пошуку технічних рішень безпосередньо у процесі, а віднедавна і обмеженнях електропостачання. Однак, на рівень 100% планують вийти до кінця листопада.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW