Школи Одеси під час відключень електрики будуть працювати, але багато чого зміниться



Вчителі та учні в школах Одеси підлаштуються під графік стабілізаційних відключень електроенергії. Дітей поділять на групи в залежності від міста проживання. Зміниться розклад предметів та вчителі.

Про це повідомила директорка Департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич.

Наразі отримали графіки відключень та в школах ділять дітей однієї паралелі на групи в залежності від місця проживання. Кожна мама чи папа отримає від класного керівника графік проведення уроків та їх розклад відповідно до тієї групи, в якій проживає родина.

Олена Буйневич попередила, що розклад може відрізнятиметься від звичного, оскільки перевагу надаватимуть тим предметам, які більш важливі та потребують щоденного контакту з учителем. Це уроки математики, фізики, хімії, біології, української мови, іноземної мови та історії України. Крім того, дітям іноді можуть присилати посилання на відео уроку, який можна переглянути самостійно на сайті департаменту.

При цьому в учнів можуть змінитися однокласники та вчителі по деяким предметам.

"При розподілі на групи разом з дитиною можуть навчатися діти з паралельного класу. Ми намагаємося на сьогодні максимально зберегти тих вчителів, до яких звикли діти, але й тут можливі зміни. Якщо на паралелі працює два вчителі математики, то математику в дитини буде вести той вчитель, у якого також дома в цей час є світло", — наголосила Олена Буйневич.

Орієнтуватися в складанні розкладу будуть на тих дітей, які зараз перебувають в Одесі. Дітям, які наразі перебувають за кордоном, доведеться пристосовуватися до нового графіку.

Школи, які працюють очно, також будуть підлаштовуватися під графіки відключень. Другу зміну, якщо вона потраплятиме в період відключень, будуть скорочувати.

Олена Буневич зазначила, що коли стабілізаційні графіки не застосовуватимуться, освітній процес буде йти за звичним розкладом. Також вона порекомендувала батькам заздалегідь завантажити електронні версії підручників та контролювати, аби дити вчасно приєднувались до уроку.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW