На Одещині вшанували пам’ять 19-річного морпеха, який загинув у бою у Маріуполі,- ФОТО



Сьогодні, 1 листопада, пройшло урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Героя, уродженця міста Рені, Станіслава Топала. Він загинув 3 квітня 2022 року в Маріуполі.

Про це повідомляє прес-служба Ренійської міської ради.

Меморіальну дошку було встановлено на будівлі школи №1, в якій 9 років навчався Станіслав. 

На Одещині вшанували пам’ять 19-річного морпеха, який загинув у бою у Маріуполі,- ФОТО, фото-1

В заході взяли участь родичі, однокласники, друзі, побратими, а також учні і педагоги освітніх закладів Ренійської громади.

«Знов пролунало багато слів шани і добрих спогадів про життя та особистість молодого хлопця. Пам’ять про нього буде жити в наших серцях. Вдячні, тобі, Герою, довіку за можливість продовжувати життя, дякуємо за подвиг, Воїн Світла», – прокоментували в Ренійській міській раді.

На Одещині вшанували пам’ять 19-річного морпеха, який загинув у бою у Маріуполі,- ФОТО, фото-2

Станіслав Топала – уродженець Рені. Він закінчив міську школу №1, потім Ізмаїльський агротехнічний коледж, займався спортом та вів активне громадське життя.

За інформацією однокласників хлопця, в листопаді 2021 року Станіслав був призваний Ренійським військовим комісаріатом до лав Збройних Сил України, звідки був направлений для подальшого проходження служби в Миколаїв, а саме до частини А-2802 36-ої окремої бригади морської піхоти ім. М. Білинського.

З перших днів повномасштабного вторгнення рф на територію України військовий у складі свого підрозділу вступив у бій з окупантами. Він з честю морського піхотинця боронив Маріуполь, а, отже, й нинішній спокій свого рідного міста. Навесні там йшли жорстокі бої. Росіяни знищували місто. Але українські воїни тримали оборону до останньго. Загинув Станіслав 3 квітня в бою. Там побратими поховали його в одному з дворів.

Силами міжнародних організацій тіло вдалось ексгумувати та привезти до Рені, де його перепоховали 21 липня.

На Одещині вшанували пам’ять 19-річного морпеха, який загинув у бою у Маріуполі,- ФОТО, фото-3

24 квітня боєць нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню посмертно.

Нагадаємо, нещодавно у Рені вирішили на честь Станіслава Топала перейменувати вулицю 25 Чапаєвської дивізії .



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW