Нашестя "шахедів": росія запустила вже понад 400 дронів по Україні, було збито більше 300



Іран продовжує постачати до росії дрони-камікадзе, якими загарбники тероризують жителів України. Однак застосування країною-агресоркою безпілотників є радше кроком відчаю. За період війни росія запустила більш, ніж 400 дронів-камікадзе по Україні. Із них збито понад 300 дронів.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на брифінг речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната.

«За нашими даними понад 400 Shahed приблизно вже використано, понад 300 вже знищено протиповітряною обороною. Сьогодні вночі було знищено шість Shahed. Три знищила винищувальна авіація у зоні відповідальності повітряного командування «Схід», це сталося на Дніпропетровщині. І три знищила територіальна оборона на Полтавщині. Є декілька влучань», - розповів він.

Зазвичай іранські дрони використовують для того, щоб завдати шкоди Україні та як інструмент терору щодо цивільних. Натомість на полі бою безпілотники майже нічого не зможуть змінити, тому їхнє застосування – це просто крок відчаю.

Але існує припущення, що застосування "шахедів" допомагає росії з точки зору розвідувального застосування. Наприклад, частина летить для виявлення наших зон покриття ППО. Частина летить різними маршрутами, щоб точно вирахувати, де наше ППО не дістає, або дістає слабо. Проте, їх нашестя стимулює нашу повітряну оборону до ще більшого удосконалення.

Іранський дрон - це не просто "літалка", яка запущена і десь бахне. Це комплекс, який складається з технічної частини і тактики. Такий комплекс застосовується вперше в історії світу в такому обсязі і для ураження таких цілей.

Нагадаємо, сьогодні ми писали про терористичний удар по Миколаєву і збиття трьох дронів на Дніпропетровщині.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW