В Стамбулі не погодили рух суден з портів Одещини, у НАТО звернулися до Путіна



У Спільному координаційному центрі в Стамбулі, який координує роботу "зернової ініціативи", не досягли домовленості про рух суден "коридором" на 30 жовтня.

Про це повідомили в СКЦ.

За їх даними, понад десять суден очікують входу в коридор. Наразі в координаційному центрі обговорюють подальші кроки.

"Сьогодні делегація Російської Федерації у Спільному координаційному центрі (СКЦ) повідомила Координатора Організації Об’єднаних Націй Чорноморської зернової ініціативи Аміра Абдуллу про її занепокоєння щодо безпеки руху торговельних суден в межах Чорноморської зернової ініціативи. Пан Абдулла звернув на це увагу турецької та української делегацій у СКК", — йдеться в інформаційній записці Координатора ООН з Чорноморської зернової ініціативи від 29 жовтня.

Організація Північноатлантичного договору (НАТО) закликає Москву терміново поновити дію "зернової угоди", яка дозволяє Україні експортувати зерно через Чорне море.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на речницю Альянсу Оану Лунгеску.

"Президент Путін повинен зупинити мілітаризацію продовольства і припинити його незаконну війну проти України. Ми закликаємо Росію переглянути її рішення і терміново поновити угоду, яка дозволить доставляти продовольство тим, хто його потребує найбільше", - йдеться у заяві.

Лунгеску відзначила, що усі країни-члени Альянсу привітали цю угоду, яку вдалося укласти за допомогою Туреччини.

"Цей експорт допоміг зменшити ціни на продовольство у світі", - заявила вона.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW