249-а доба повномаштабної війни: яка ситуація на півдні Україні станом на ранок



Обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямку залишається стабільно складною, але контрольованою. Противник продовжує тримати оборону та намагається утримати зайняті рубежі.

Повідомив ОК Південь.

Водночас, наносив вогневе ураження наших військ із застосуванням авіації, РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів, танків – як вздовж лінії бойового зіткнення, так і по прилеглих територіальних громадах.

З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії ворог активізував повітряну розвідку.

Під приводом проведення підготовки до оборони Новій Каховці російські військові проводять примусову евакуацію місцевого населення з вулиць, що знаходяться на узбережжі річки Дніпро. Такі заходи продовжуються по інших населених пунктах правобережжя.

Ворог продовжував обстрілювати морські торговельно-транспортні шляхи Дніпро-Бузького лиману, в тому числі з РСЗВ «Град».

З важкої артилерії та РСЗВ двічі обстріляно звільнену в жовтні Трифонівку. Без втрат та руйнувань.

Протягом бойового дня противник здійснив 6 авіаційних ударів по точках розгортання ППО, опорних пунктах, районах зосередження живої сили та техніки. Українська авіація відповіла десятьма авіаударами по скупченню живої сили противника та військової техніки.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 190 вогневих завдань.

За підтвердженими результатами протягом дня знищено 57 рашистів, самохідну артилерійсько-мінометну установку «Нона», самохідні гаубиці «Акація» та «Мста-С», гаубиці «Д-20» та «Мста-Б», зенітні ракетно-гарматні комплекси «Тунгуска» та «Панцир-С1», 1 танк та одиниць авто-бронетехніки. Пошкоджено ще 1 танк та 3 одиниці авто-бронетехніки.

Корабельне угруповання противника у Чорному морі складає 10 кораблів, серед яких 3 надводні ракетоносії, озброєні 24 крилатими ракетами типу «Калібр», а також 1 вдк.

 "Загрози лишаються актуальними і ракетні, і дронові, і обстріли, і мінна небезпека, і розтяжки після окупантів в населених пунктах, де тривають стабілізаційні заходи. Будьте пильні і обачні, не наражайте себе на небезпеку, переходьте в укриття при повітряній тривозі. У повсякденні пам’ятайте про важке випробування нашої енергосистеми, не забувайте обмежувати споживання благ цивілізації задля спільної перемоги",- повідомили військові.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW